• Melodifestivalspecial

  I den fjärde deltävlingen i Malmö tävlar Melody Club, Julia Alvgard, Lasse Stefanz, Linda Pritchard, Anders Fernette, Linda Bengtzing, Nicke Borg och Love Generation. Carolina Norén har träffat dem alla. Lär känna dem här.

  Vilken låt kommer gå bäst på Svensktoppen?

 • FJÄRDE STARTFÄLTET - MALMÖ

  Melody Club behövde inte lång tid på sig att tacka ja till Melodifestivalen 2011.

  - Eftersom vi alltid gjort poplåtar med stora refränger på tre minuter, så vi behövde inte ändra något, säger de till Carolina Norén. Dessutom har de blivit lovade att få göra en riktigt explosiv show.

  Kenta , ABBA och Carola är några av Melody Clubs egna favoriter från Melodifestivalen. Med låten " The Hunter" hoppas de ta sig hela vägen till Globen från fjärde deltävlingen i Malmö.

 • FJÄRDE STARTFÄLTET - MALMÖ

  Julia Alvgard och hennes vänner skickade in sin låt till uttagningen av webbjokern i sista sekunden. Det lönade sig, för svenska folket gillade den och röstade fram henne till Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö.

  Låten heter " Better or worse" och handlar om att våga satsa på kärleken igen. Kanske kommer folkets röster föra henne vidare till finalen i Globen.

 • FJÄRDE STARTFÄLTET - MALMÖ

  Lasse Stefanz skapade stor uppståndelse förra året när de tackade nej till Melodifestivalen. De ville vänta på rätt låt - och den dök upp redan i år. Trots att Lasse Stefanz är veteraner på dansbandsscenerna finns det en sak som gör Olle Jönsson lite nervös och det är koreografin.

  - Jag dansar som en kruka kan man säga, berättar han för Carolina Norén.

  Låten som Lasse Stefanz tävlar med i Melodifestivalen 2011 heter "En blick och nånting händer". En låt med influenser från både Jeff Lynne och Roy Orbison.

 • FJÄRDE STARTFÄLTET - MALMÖ

  En revanschsugen Linda Pritchard är tillbaka i Melodifestivalen 2011. Förra året tävlade hon med "You're Making Me Hot-Hot-Hot" och kom femma i Härnösand - nu vill hon gå till final.  Hon beskriver sig själv som en tävlingsmänniska med höga krav på sig själv.

  - Jag är lite pirrig redan nu, säger hon till Carolina Norén

  I år tävlar Linda Pritchard i deltävlingen i Malmö med balladen "Alive" . Linda gillar at röra sig till musiken, så en av utmaningarna bli att stå still.

 • FJÄRDE STARTFÄLTET - MALMÖ

  Anders Fernette vann talangdokusåpan Fame Factory 2003, men då hette han Johansson. Namnet "Fernette" tog han och hans fru när de gifte sig. En av fördelarna med det är att han numera slipper bli ihopblandad med Andreas Johnson.

  - Det hände varje dag, säger Anders till Carolina Norén.

  Nu prövar han lyckan i Melodifestivalen 2011. Låten " Run" är skriven av bland andra JC från NSync. Anders Fernette tävlar i deltävlingen i Malmö.

 • FJÄRDE STARTFÄLTET - MALMÖ

  Linda Bengtzing liknar sin relation till Melodifestivalen med att få frikort på Liseberg om man älskar bergochdalbana.  Hon skulle kunna vara med varje år. Nu blir det fjärde gången gillt, med en låt skriven särskilt för Linda.

  Låten som Linda tävlar med i Melodifestivalen 2011 heter " E de fel på mej" och låter som om Lady Gaga och Linda skulle gifta sig och få ett kärleksbarn. Men den som gillar Linda Bengtzing sedan tidigare kommer inte bli besviken, försäkrar hon.

 • Fjärde startfältet - Malmö

  Nicke Borg är nog en av de mest otippade artisterna i Melodifestivalen 2011. Han är en av medlemmarna i rockbandet Backyard Babies, men de har tagit en paus på obestämd framtid så nu är det solokarriären som gäller. Att låten inte skulle komma med var inget som Nicke var orolig för.

  - Jag räknade väl lite iskallt med att de skulle digga grejen, säger han till Carolina Norén.

  Låten som Nicke Borg tävlar med i den fjärde deltävlingen i Malmö heter "Leaving Home " och det är en ballad som handlar om att komma hem på riktigt.

 • FJÄRDE STARTFÄLTET - MALMÖ

  Love Generation är en tjejgrupp som har plockats ihop av producenterna Red-One och Peter Svartling. Man kan väl säga att de redan har vunnit en tävling - en audition för att få vara med i gruppen.

  Nu är det dags för Melodifestival och för Love Generation är det viktigaste inte att vinna utan att få visa vad de gör. Låten heter "Dance Alone" och beskrivs av tjejerna själva som tung pop. Love Generation tävlar i fjärde deltävlingen i Malmö.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista