• Svensktoppen 28/6
  Gissa årets sommarplåga!

  Det har blivit tufft att ta sig in på listan, varje vecka får tre utmanare se sig förbisedda av svensktoppsjuryn. Vi får se hur det går för veckans utmanare som bland andra består av Allsångsaktuella Petra Marklund. Petra som hyllar Göteborg på senaste singeln ”Det som händer i Göteborg (stannar i Göteborg)”. 

  Rösta på den låt du tror blir årets sommarplåga här:

  Vilken låt blir årets sommarplåga?

 • Veckans utmanare
  Det har blivit tufft att ta sig in på listan.

  Varje vecka får tre utmanare se sig förbisedda av svensktoppsjuryn. Vi får se hur det går för veckans utmanare som bland andra består av Allsångsaktuella Petra Marklund. Petra som hyllar Göteborg på senaste singeln ”Det som händer i Göteborg (stannar i Göteborg)”. 

  Vem är din favorit av veckans utmanare?

 • 22/10

  Svarar du rätt kan du vara med och tävla om en riktigt retro radiomikrofon. Vår svensktoppsciceron Mats "Mek" Ekman har grävt i sina gömmor och plockat fram en Beyer Sound Star X1N från 1968 - alldeles ny och aldrig använd.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Lyssnarfrågan!

  Från och med söndag den 3 juli och fram till den 7 augusti kommer Thomas Deutgen -känd för Dansbandskampens vassaste tunga -  att vara programledare för Svensktoppen under den tiden Carolina Norén är på semester.

  Passa på att ställa honom till svars! Vilket dansband har legat längst på listan? Vad har Deutgen för dolda talanger? Ordet är ditt!

  Skicka in din fråga (eller flera om du har för den delen) i formuläret nedan:

  Fixar Deutgen nya sommarjobbet?

 • Lyssnarfrågan

  Hej!

  Jag skulle verkligen behöva er hjälp. Jag söker låttitel och artist till en låt som antingen låg på Svensktoppen, eller försökte ta sig in där någon gång 1974-1975. Jag minns bara en rad av texten och den går ungefär så här...

 • Lyssnarbrev

  Det kom ett mejl till redaktionen. Kan någon av Svensktoppens lyssnare ge Anna ett svar?

  "Jag heter Anna och börjar bli lite depserat nu. Jag har en enda sång i huvudet men kan inte komma på vad den heter..."

 • Veckans utmanare

  Bland veckans utmanare på Svensktoppen märks nya trion ABA. De tre tjejerna från Gotland har ingenting med ABBA att göra och peppen var hög när de bad ER om hjälp att hitta ett nytt namn.

  Tjejtrion AB vädjade om hjälp från Svensktoppens lyssnare. Och självklart kom ni till undsättning med era bästa namnförslag. Nedan har vi presenterat en dussintal av de som fick plats...

  Vem är din favorit bland veckans utmanare?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista