• Rätt in på en fjärdeplats för Benny Anderssons Orkester och Helen Sjöholm och ut från listan för Martin Stenmark och The Moniker. Nu verkar sommarstiltjen på Svensktoppen vara över...

 • 1 av 2
  2 av 2
  8/11

  Efter ett par veckor av nedåtgående trend har ödesdagen kommit för Benny Anderssons Orkester och Helen Sjöholm. När juryns röster var räknade klarade sig inte "Du är min man" kvar på listan.

  Efter 278 veckor, det vill säga mer än 5 år är sagan slut. "Du är min man" tvingades lämna Svensktoppen.

  Vill DU ventilera dina tankar och åsikter, gör det gärna här på sidan.

 • Efter fem år på listan är sagan slut för "Du är min man" på Svensktoppen. Det var den 11:e juli 2004 som "Du är min man" med Benny Anderssons Orkester (BAO) och Helen Sjöholm gick rakt in på Svensktoppens förstaplats.

  Sedan dess har låten slagit i princip alla rekord möjliga, och frågan är om det överhuvudtaget finns någon låt i världen som legat så länge på en topplista eller som väcker så starka känslor när den efter 278 veckor på Svensktoppen lämna listan.

  Vad tycker du om att "Du är min man lämnar" Svensktoppen?

 • Låten som har slagit alla rekord möjliga på Svensktoppen har nu även lyckats med konststycket att passera 5-årsgränsen på listan! Självklart var vi tvungna att fira detta, så jag stämde träff med Benny Andersson, hans orkester och Helen Sjöholm för högtidlig överlämning av en Svensktoppstårta – något som för övrigt blivit en trevlig sommartradition….

  - Det här är ju helt otroligt utbrast Benny och Helen samstämmigt. Fast vi trodde nog redan 2004 när låten testades att den skulle gå in, men aldrig att den skulle bli en så´n här långkörare!

 • "Du är min man" med Benny Anderssons Orkester och Helen Sjöholm ligger för tredje veckan på rad kvar på Svensktoppens första plats.

  Senast BAO hade framgångar på Svensktoppen var 2001 – 2002 med "Vår sista dans" som låg trettio veckor på listan varav tolv på första platsen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista