• Melodifestivalfinalen i Globen

  Hon ledde stort efter det att de internationella jurygrupperna röstat. När så svenska folkets röster avslöjades visade det sig att Loreen vunnit en helt överlägsen seger. Jag tror inte att jag tar i när jag säger att de flesta nog vaknar till en söndag och tänker: ”Rätt låt vann”!

 • Melodifestivalfinalen i Globen

  Loreen har varit löjligt förhandstippad och i finalen får hon 670 000 unika röster. Så här reagerar låtskrivarna Peter Boström & Thomas G:son på siffrorna.

  - Jag lider med Danny samtidigt som jag är glad för Loreen.

 • 1 av 2
  2 av 2
  Melodifestivalfinalen i Globen

  Årets sångfågel Eric Saade, tycker att "Euphoria" är helt rätt låt att vinna i Melodifestivalfinalen.

  Men när Carolina Norén frågar om exflickvännen Molly får hon ett rappt mothugg som svar på tal ...

 • 1 av 8
  2 av 8
  3 av 8
  4 av 8
  5 av 8
  6 av 8
  7 av 8
  8 av 8
  Melodifestivalfinalen i Globen

  Loreen med bidraget "Euphoria" är årets vinnare och ska representera Sverige i Eurovision Song Contest i maj. Efter fyra deltävlingar och en final är hon både folkets och juryns val.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Melodifestivalfinalen i Globen

  Spänningen är tillbaka i tävlingen – elspänningen! På fredagens genrep i Globen visade Danny att han fortfarande är med i matchen! Nu ännu mer självlysande och med ett framträdande och självförtroende som påminde om hans bästa stunder i Malmö.

 • Carolina är programledare för Melodifestivalen & Eurovision Song Contest i Sveriges Radio sedan 1999. Just nu på Svensktoppen i P4. Läsarna och lyssnarna fick chansen att chatta med Carolina Norén inför genrep och final av Melodifestivalen 2012. Läs hela chatten här! 

 • Melodifestivalfinalen i Globen

  På gladast partyhumör under invigningsfesten i Blå Hallen var Björn Ranelid och Sara Li. Björn som odlat skägg lagom till finalen är i valet och kvalet om han ska raka sig eller inte ...

 • Melodifestivalfinalen i Globen

  Loreen är otroligt nervös inför finalen. Hon har ont i halsen och har varit orolig för att slita på stämbanden så att de inte håller i Globen på lördag. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista