SVT om missar: "Tre minuter vi helst vill glömma"

1:31 min

Under Melodifestivalens första deltävling drabbades sändningen av flera tekniska missar. Snabbgenomgången av bidragen fick göras om och spänningsmomentet när den femte artisten till andra röstningsomgången skulle avslöjas förstördes av en skylt i bild.

Evenemangschefen Thomas Hall var i stort sett nöjd med sändningen, men tre minuter av kvällen vill han helst glömma.

– Det är sådant som inte får hända, en maskin som strular. Som tur är drabbar det ingen tävlingsmässigt – alla får sin snabbrepris i god ordning, säger han till Sveriges Radio.

Under snabbreprisen visades skyltar utan de telefonnummer som ska användas för röstningen, och genomgången fick stoppas i förtid och tas om. Det ska alltså inte ha påverkat själva tävlingen, enligt Thomas Hall, men det är fel som inte får förekomma.

– Det ska inte hända, jag försöker inte ursäkta mig nu. Vi hade nya prylar i bussen och vi ska titta extra noga på dem nu.

Även spänningsmomentet mellan röstningsomgångarna påverkades av teknikstrul, då en skylt visades för tidigt. Därmed stor det klart vilken artist som gick vidare till den andra omgången.

– Det är läskigt att den här maskinen fortsätter att strula, och väldigt beklagligt att vi då pajar spänningen, säger Thomas Hall.

Carolina Norén

P4

Nils Lindström

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.