Martinas Kokbok

Här hamnar alla recepten för Martinas egna kokbok!

  • 1 av 4
    2 av 4
    3 av 4
    4 av 4
    Klicka för recept

    Martina har funnit en ny väg i livet: Smörgåstårtans väg. Här finns receptet till hennes ljuvligt smaskiga julsmörgåstårta.

  • martinas mat

    Det är många vegetarianer som hör av sig till Martinas Mat och vill ha hjälp, som Stina till exempel:

    Fina Martina, jag behöver hjälp i köket!
    Ikväll åt jag nog den sorligaste och jävligaste middagen nånsin. Varje måndag lagar jag någon vegetarisk maträtt och denna gången tänkte jag göra mig en sallad. Salladsbladen luktade och såg HEMSKA ut, squaschen alldeles torr, moroten typ 5 cm kort och med skägg och ägget (jaja, typ vegetariskt iaf) något okokt. Tillråga på allt va såsen nästan slut! Det lilla ätbara som blev kvar på tallriken såg ut som en färglös...spya. Jag har helt tappat tron för en hederlig sallad!
    Snälla säg att du (eller någon lyssnare) har nåt smarrigt och enkelt recept för en som är totalt vilsen i det vegetariska köket!
    Tack för ett underbart program!
    Puss o kram från en något svulten Stina i Jönköping!

    Mitt tips till alla er är att byta ut kött och sånt mot AVOCADO.  Det är gott till allt! Till exempel blir pasta underbart om man skär ner lite avocado!

    PROVA!

  • Dagens gästkock är en riktig TV/kändis-kock!!!!!! Känd från Sveriges Mästerkock och Mitt Kök! Jag ääälskar henne och är därför extra uppspelt! (därför är receptet liiite liite svårare än vanligt, men SKÄRP DIG bara så ska det gå bra!)

    Jessica Frejs Citronkyckling - 2 pers

    Det här behöver du:

    2 färska svenska kycklingfiléer
    1 citron
    1 hönsbuljongtärning
    1 burk cremé fraiche (fet, vanlig)
    2 dl vatten
    2 msk soja
    1 msk honung, fast eller flytande
    2 msk smör
    Salt
    Peppar
    Persilja

    Såhär gör du:

    Skär kycklingen i mindre bitar, salta och peppra. Smält smöret i en stekpanna med lite högre kanter. När smöret tystnat och är gyllenbrunt lägg i kycklingen, när kycklingen är genomstekt lägg i soja och honung och låt det koka ihop med kyckligen ca 1 minut. Vispa ihop cremé fraiche med Vatten, smulad hönsbuljongtärning och citronzest (rivetskal av citron, bara det gula). Häll detta över kycklingen och ge det ett uppkok. Pressa nu i citronsaften och avsluta med strimlad persilja. Nu när citronen ät i ska såsen inte koka länge, bara ett uppkok och sen är det klart. Servera med nykokt pasta eller färsk potatis.

  • Sjung med själv:

    Är du sugen på något enkelt och gott, så är martinas mat här för att öka din komfort.
    Med få ingredienser som alltid blir bra kommer martinas mat att få dig att sjunga tralalala
    Tralalalalala igen tralalala igen

    Remix!

    Martinas mat make me fell good, quik and easy when you up to no good,
    stick it you mouth and you will have a flavor party
    martinas mat is like crack for everybody, so don’t be afraid let the party begin
    when you eat martinas mat it’s always a win!!!
    Martinas mat är det enda jag vill ha

  • Gästspel i Martinas mat

    Du behöver:
    Pasta
    Burkpesto
    Bacon
    Cashewnötter

    Såhär gör du:
    Koka pasta
    Blanda i burkpesto och bacon
    Toppa med cashewnötter

  • Gästspel i Martinas mat

    Du behöver:

    Chili
    Vitlök
    Sambal
    Olja
    Ingefära
    Crème fraîche
    Räkor

    Såhär gör du:

    Blanda chili, vitlök och sambal i olja. Tillsätt salt, peppar och ingefära, en burk creme fraiche och räkor (obs! koka dem ej)

    Servera med ris.

  • Vill DU - just DU - vara med och gästkocka i Martinas Mat? Skicka in ditt recept till oss så ska vi se att det hamnar rätt. Hos den store kocken i fråga förstås.

  • Gästkock i Martinas Mat

    Du behöver:

    Köttfärs
    Pommes
    Ägg

    Så här gör du:

    Bland allt i stekpannan
    Häll på BBQ-sås
    Avnjut med ett glas vitt

  • Hannas mat

    Efter succén "Martinas mat" kommer här ett samarbete mellan Martina, Kodjo, Hanna och våra lyssnare...

    Se till att ha en bekväm mängd ägg och mjölk. Har du grädde, nu ska den användas. Salta rikligt.

    Rör ihop röran med en gaffel, som Hanna mycket säkert demonstrerar.

    Släng in den försiktigt i mikron och rör om med jämna mellanrum.

    Ta ut då röran är fast och rörig.

    TADA! Äggröra à la Morgonpasset + lyssnare

  • martinas mat

    Du behöver:

    Köttfärs

    Salt

    Peppar

    Ketchup

    Såhär gör du:

    Blanda köttfärs, salt, peppar och ketchup. Stek i stekpanna, tillsätt eventeuellt lite vatten (champinjoner om du vill lyxa till det)

    KLART!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista