• Reporter-Anna och August Bjerkén. August gör tummen upp mot kameran. Foto: Anna Emanuelsson/SR
  Skåne är = ?
  4:45 min

  SISTA kapitlet i Reporter-Annas uppsats! Det är dags för SLUTSATSEN. Vad ÄR egentligen Skåne? Osannolikt spännande.

 • Anna tillsammans med Hanna Viklund, turistguide, vid Ales stenar. Foto: Anna Emanuelsson/SR

  Anna har dragit på sig khakishortsen och ryggsäcken och gett sig ut på jakt efter den viktigaste platsen i Skåne. Vilken kan det vara? Öresundsbron? Regionhuset? Eller tror ni att Anna, kanske, har fastnat för en mindre betydelsefull plats?

 • Reporter-Anna stoppar in en stor bit spettekaka i munnen som hon sågat loss från en stor kaka som står på bordet framför henne. Foto: Gustaf Widegård/SR

  Om man saknar saluhallarna i Stockholm men ändå känner en viss hunger, vad gör man då? I veckan som gått har vår utbytesstudent Anna varit tvungen att prova på de lokala delikatesserna innan hon med utgångspunkt i sin tes och teori kunde dra en långtgående slutsats om exakt vad man äter i Skåne.

 • Anna står med skånekartan i högsta hugg. Hmm? Var är hon? Foto: Gustaf Widegård/SR

  Reporter-Anna är på det igen. Nu ställer hon sig frågan "Hur bildat är Skåne?". Hon driver en egen tes att skånska elever är orsaken till att studieresultaten försämras. Lite osäkert om vi kan backa dig på den här Anna...

 • Klurigt, klurigt. Vad är egentligen Skåne? Foto: Gustaf Widegård/SR

  Anna kommer ju från Stockholm, en riktigt storstad. Nu har hon försökt reda ut om Malmö är en riktig storstad. Det finns ju mest bara små saker här, och inte ens en tunnelbana, säger hon. Anna, Anna, Anna... Aja du gör ditt bästa i alla fall. Enjoy!

 • Klurigt, klurigt. Vad är egentligen Skåne? Foto: Gustaf Widegård/SR

  "Näääääääää!!!" säger säkert de flesta av er, men tyvärr har Reporter-Anna kommit fram till motsatsen. Och det betyder att ni alla har fel. Anna är ett geni så man måste tro på henne. Och om det nu är ett eget språk: hur gör man för att tala skånska?

 • Klurigt, klurigt. Vad är egentligen Skåne? Foto: Gustaf Widegård/SR
  Vad är Skåne?

  Var snapphanarna terrorister eller frihetskämpar? Finns det snapphonor? Var sjutton bor de? Reporter-Anna reder ut ALLA frågetecken om de skånska rikskändisarna.

 • Klurigt, klurigt. Vad är egentligen Skåne? Foto: Gustaf Widegård/SR

  Som ni alla (kanske) vet skriver Reporter-Anna en uppsats på temat "Vad är Skåne?". Eftersom hon är utbytesstudent från Stockholm är det viktigt för henne att fånga den skånska själen och vi hjälper henne så gott vi kan. Hon försöker även hitta den skånskaste av dem alla, Timbuktu. Här är resultatet av den här veckans frågeställning: "Vad är coolt i Skåne?"

 • Klurigt, klurigt. Vad är egentligen Skåne? Foto: Gustaf Widegård/SR
  "Vad är Skåne?"

  Underbara Reporter-Anna (som borde få smeknamnet "Korken" enligt en lyssnare...) skriver en uppsats om Skåne, och måste först reda ut var landskapet ligger. Under hennes första vecka samlade hon in information, analyserade det insamlade materialet och byggde en slutsats på de teorier hon tagit del av föregående termin. Här är resultatet. Starkt jobbat Korken.

 • Anna Emanuelsson står med skånekartan i högsta hugg. Hmm? Var är hon? Foto: Gustaf Widegård/SR

  Varje vecka presenterar Anna Emanuelsson, vår utbytesstudent från Stockholm, ett nytt kapitel i hennes uppsats där hon försöker svara på frågeställningen: "Vad är Skåne?"

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista