• Idag skickar vi ut Nils Boström till vagnhallarna för spårvagnarna i Norrköping. Han ska träffa Willy Forsström som känner till den mesta av vagnarnas historia och dess kuriosa!

  I programmet möter vi också Birgitta Rosén Gustafsson som är chefslogoped vid logopedmottagningen/ öronkliniken US i Linköping. Hon berättar hur det går till när man kommer till en logoped och vilka tecken man som förälder kan märka om ens barn har språksvårigheter.

  Vi avslutar dagens program med Onsdagsönskningen! Mejla din låtönskning till radio@sverigesradio.se så kanske du får höra din låt efter kl 12.30, skriv gärna en liten motivering och ditt telefonnummer!

  Hur ofta åker du spårvagn?

 • Förmiddagsradion besöker Tolvmannabacken i Kisa. Programledare Lana Brunell och Nils Boström

 • God jul på er! Skämt och sido, men idag besökte Hedvig och jag Vikbolandsjul en julmarknad i Häradshammars bygdegård. Här trängdes vi bland alla besökare och utställare och fick faktiskt  lite julkänsla. 

  Trevlig helg.

  #Nils/Hedvig.

 • Denna förmiddag befinner vi oss i Söderköping! Här följer vi upptakten till Gästabudet som pågår 7-9 september. Vi ska få smakprov på både tonespelen, musiken och den medeltida maten.

  Vi ska också besöka den nyinvigda vårdcentralen i Söderköping och kanske få smaka på soppa hos Café Klockaregårdens soppkök.

  #Nils Boström och Hedvig Solvik

 • God förmiddag och välkomna till SYA som ligger vid gamla E:4an öster om Mjölby. Idag  besökte vi hembygdsföreningen som får ett stipendium i samband med östgötadagarna i helgen.

  Det blev sång och musik i olika former och så var vi b.l.a på tele och bruksmuseet.

  Tack alla medverkande och andra för en trevlig förmiddag.

  #Nils Boström och Lana Brunell.

 • God förmiddag.

  Idag fanns vi på ett soligt centralbad i Norrköping där SM-tävlingarna för Juniorer och seniorer startade. Vi träffade representanter från arrangerade Norrköpings kappsimningsklubb. Vid mikrofonen blandades dagens stjärnor, med duktiga juniorer och tidigare landslagssimmare.

  Tack alla som medverkade och gjorde det till ett kul besök.

  #Nils

 • Platsen för förmiddagsradion var Resebro utanför Norrköping, vi besökte en ridanläggning med ett 40 tal hästar. Vi mockade i en av boxarna men även provade på att sitta i sadeln. Ett stort tack till alla som gjorde dagen kul och minnensvärd.

  #Hedvig och Nils

 • Idag besökte vi Landeryds hembygdsförening som firar 30 år!

  Vi i förmiddagsredaktionen tackar alla besökare musiker och medverkande från föreningen för en jättetrevlig stund i oasen i Landeryd.

  Sofia,Hedvig,Jimmy, Andreas och Nils.

 • Idag har vi högt flygande planer på att göra ett kul och intressant program. Vi finns vid flygfältet utanför Motala. Vi provar att segelflyga, träffar fallskärmshoppare och vandrar omkring i flygplanshangarerna.

  Välkommna.

  Vi hörs kl halv 10.

  #Titti/Nils.

 • Förmiddagsradion hälsar er välkomna till Träffpunkten Gustav Adolf på Generalen i Norrköping. I går firade pensionärföreningen 20 års jubileum och idag blev det mer fest. Det blev sång och revyinslag blandat med många gäster. Tack till alla medverkande på plats och alla ni som hörde av er till programmet.

  #Nils och Maria.

 • Idag besökte förmiddagsradion sjön Tåkern. Vi fanns vid det nya fågeltornet Naturum som invigs senare den här månaden och vi upptäckte några nytillkomna fågelarter.

  Tack för en trevlig stund i sällskap med fåglar trevlig personal och besökare.

  #Titti/Nils.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista