Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Bästa sällskapet på förmiddagarna. Allt från artistintervjuer till trädgårdstips 9.30-13.00

Returkultur

I media finns ett starkt fokus på det som är nytt. Det är ju inget konstigt med det; ett grundläggande motiv för att vi håller oss med tidningar, radio- och TV-kanaler är ju att de förmedlar nyheter, håller oss informerade om vad som är på gång. Men allt som är bra, intressant eller på annat sätt värt att prata om behöver ju inte vara nyproducerat.

När det gäller kulturartefakter som böcker, filmer, skivor etc etc så finns det ju egentligen en massa bra grejer som många av oss glömt. Eller helt enkelt inte känner till därför att vi missade det när det var nytt. Vi kanske inte ens var födda den dagen en speciell film recenserades i alla tidningar.

För oavsett om den har fem, tjugo eller nittio år på nacken så finns det en massa kultur att upptäcka eller återupptäcka: Returkultur söker sig bort från konsumtionshetsen, letar reda på och dammar av kulturella artefakter på nytt, för ett hållbart samhälle, för ett hållbart kulturliv!

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".