Under bar himmel

Under året får ni följa med oss ut i skog och mark. Calle Wisborg går ut med både fiskespö och jaktgevär. Ni hör nytt inslag i Förmiddagsradion sista fredagen varje månad.

 • I en anspråkslös lokal utanför Norrköping finns en hantverkare som tillverkar knivar och bössor till världskändisar och kungligheter, Calle Wisborg hittade dit efter en stunds letande på småvägar och träffade vapenmästaren och gravören Stanley Stoltz.

 • I vår jakt- och fiskeserie Under bar himmel tar Calle Wisborg med oss på äventyr i skog och till sjöss. I dag träffade vi Manni Svensson,  som driver fiskeanläggningen Norrbyströmmen, och flugfiskaren Maria Johansson.

 • Dags för vår jakt och fiskeserie Under bar himmel som denna gång besöker sportfisefiskemässan i Jönköping där flera utställare från vårt län fanns på plats.

 • I dagens avsnitt i vår serie "Under bar himmel" är vi med på en filminspelning i samband med en älgjakt.

 • Fredag 30 mars

  - Idag följer vi med yrkesfiskaren Leo Ahlström och professorn i vattenförvaltning Reinhold Castensson under en fisketur på Sommen, under bar himmel.

  - Vill man ta en fika på stan i vårsolens glans så har man mycket att välja på nu för tiden. Det gamla hederliga bryggkaffet har fått konkurrens, nu finns det en rad olika sorters kaffe att välja på och vi träffar en barista som kan allt i ämnet.

  - "Stars and stripes", Linköpings akademiska orkester spelar amerikanskt på 1 april och det svänger rejält!

  - Li Widmark, Linköping, har skrivit barnboken "Slottets Förbannelse" och är på gång med ännu en bok. Vi samtalar om författarskapet och spöken.

  - En ovanlig fågel, en vitvingad trut, finns sedan flera veckor bland de andra fåglarna vid Gärstadverket i Linköping. Soptippen lockar och trafiken verkar inte störa. Man ska ha lite tur för att få se fågeln, och det hade vår reporter Raina Medelius, som stämt träff med ornotiolog Christian Williams från Linköpings fågelklubb.

  - ÅFF har gjort en kaxig låt med självdistans som ligger på youtube och som haft massor av träffar där och blivit uppmärksammad i fotbollsvärlden. Tom Pettersson, spelar i ÅFF, sjunger och spelar.

  https://www.youtube.com/watch?v=MYVzlrMim4A

  - För två år sen så hjälpte åtvidabergarna till att skotta snö när allsvenskan skulle igång och nu är det dags igen att ställa upp och hjälpa till. Lars Svensson, ordförande i Arenabolaget Kopparvallen berättar.

 • I Under bar himmel hörde du idag yrkesjägare Lars Keppler och hundföraren Stefan Sandén med Jämthunden Malte.

  Producent Calle Wisborg.

 • Tisdag 3 januari

  Nu dags för vår jakt och fiskeserie där Calle Wisborg denna gång tagit färjan till Visingsö för att där äntra en träbåt med en tändkulemotor från 1933. Gunnar Ekström och Evert Wetter tar med honom på traditionellt svirvelfiske på Vättern.

 • Calle Wisborg har slagit följe med två gånger sportfiskande Johan. Johan Thelander och Johan Bergren. De tre ska försöka fånga gädda och havsöring i Bråviken och i ytterskärgården.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista