Fredags-Radar

FREDAGAR: Fredagsspanare och fredagskorre samt en titt bakom kuliserna på After Work med programledare Thomas Graf.

 • 1 av 2
  2 av 2
  RADAR

  Efter 50 år som verksam konstnär i Sverige ger sig nu Ardy Strüwer ut på en sista tur med sin konst med starka färger och kvinnliga figurer.  Nya målningar och grafik kallar han sin utställning i Växjö som blir en del av hans så kallade "good bye-runda".

 • fredagsradar

  I fredagens spaningar pratade Mimi Rito om semestern och slog ett slag för glamping. Starta eget bidrag till de som startar blufföretag – skulle inte det sänka arbetslösheten, undrade Maria Wranå. Och Daniel Enestubbe spanade på bra och dåliga ordförändringar. Stefani Germanotta som blev Lady Gaga - bra ordförändring. Försäkringskassan däremot - kan man försäkra bilen där?

 • Radar

  Idag var det vårglädje i Fredagsradar. Fredagsspanarna bestod idag av Mimmi Rito som talade om galna auktioner, Andreas Fridell som spanade om hur bilden av Sverige ser ut och Maria Warnå som berättade om sitt begär för godis.

 • Radar

  I Fredagsradar den 27 april hörde du våra tre spanare Mimmi Rito, Andreas Fridell och Maria Wranå spana loss om framtiden.

  Mimmi Rito pratade om den dubbelmoral som genomsyrar det mesta. Om politiker, folk som bor på landsbygden och mello handlade det om idag.

  Andras Fridell förundrades över de nya sedlarna vi ska få. Varför byta ut profilerna på sedlarna när de gamla var så bra. Och ska det vara plast eller inte i sedlarna framöver. Och kommer inflationen ge oss en miljonsedel, man vet aldrig trodde Andreas.

  Maria Wranå hade testat på att sova i olika längd. Två, fyra, sex, åtta och tio timmar hade hon under olika nätter sovit för att komma fram vilken den bästa sovtiden är. Åtta timmar per dygn var bäst enligt henne. I framtiden kommer var man ha maskiner som styr vår sömn trodde Maria. Så kallade Dreamsavers.

 • Radar

  Fredagsradars Thomas Graf pratade med fredagsspanarna Mimmi Rito, Maria Wranå och Andreas Fridell som i dag tog upp ämnen som pollenallergi, där Maria menar att vi kommer att få se en helt annan framtid med allergier i framtiden. Mimmi Rito pratade om kärlek på jobbet och jobbmisstag bland annat. Såväl Eskil Erlandsson som den omtalade tårtan diskuterades. Andreas Fridell pratade om hur stroke hade förändrat 27-årige Chris Birchs liv. Han förvandlades till en helt annan person efter att ha drabbats av en stroke. När han vaknade upp hade han gått från heterosexuell till homosexuell. Och Andreas pratade om hur en kullerbytta kanske kan förändra oss som människor framöver.

 • radar

  I dagens Fredagsradar så spanade Mimmi Rito om olika tv-trender och vad vi tycker om att se på när vi knäpper på på tv:n. Andreas Fridell spanade om grilltrenden som inte kommer förändras med förlängas framöver. Året runt-grillarna blir fler tror han. Maria Wranå höjde en varningens finger åt denna dag, fredag den 13:e. Var försiktig, uppmanade hon. Programleder gör Thomas Graf.

 • Radar

  Fredagen den 30 mars kom Mimmi Rito, Maria Wranå och Andreas Fridell till studio två i radiohuset i Växjö, för att spana om framtiden.

 • Radar

  I Fredagsradar var det Mimmi Rito, Maria Wranå och Andreas Fridell som tagit med sig sina spåkulor för att se in i en framtid som snart är här.

  - Andreas Fridell pratade om det här med att byta jobb i karriären. Och då handlade det bland annat om en SÄPO-chef som nu blivit chef på Migrationsverket.

  - Mimmi Rito förfärades av fula tatueringar och så en ljusnande framtid i form av Estelle-tatueringar och blindskrift som tatueringar på kroppen. Eller räcker det med gnuggisar egentligen?

  - Maria Wranå slog ett slag för Tranans dag på söndag den 25 mars. En dag som hon firar sedan barnsben. Men få firar denna dag numera menar hon. Om man inte varit snäll biter tranan av tårna på barnen löd sägnen i Maria Wranås firande.

 • Radar - Spanarna

  - Mimmi Rito funderar på vilka bantningskurer som är bra och om det finns några bra inför Beach 2012.

  - Andreas Fridell, den gamle militären, vill ha mer ordning och reda när det gäller strumpor i skor. Strumpor i sandaler och foppatofflor är INTE ok menar han. Panelen var mer delad i frågan.

  - Maria Wranå spanade om mobilberoendet, bra eller dåligt och hur man kanske via speciella avvänjningskurser kan minska mobilberoendet i samhället.

 • 16 mars 2012

  Denna fredag den 16 mars slår vi i Radarredaktionen upp dörrarna och startar igång din eftermiddag med Fredagsspanarna som slår sina kloka skallar ihop och försöker rama in ämnen som kan bli aktuella för gemene man i framtiden.
  Denna fredag är det Mimmi Rito, Andreas Fridell och Maria Wranå som spanar loss efter klockan tre. Och då handlar det om Beach 2012, strumpor som får sig en rejäl känga och mobilberoende.
  Efter klockan 15:30 hör du vår fredagskorre Niklas Jyllhed, den dansktalande studenten som bor i Växjö.
  Och som vanligt innan klockan 16:00 tittar vi in hos Afterwork med Peje och Carina, där bland annat standupkomikern Özz Nûjen medverkar.


  Fredagsradar idag mellan 15:03-16:00. Programledare Thomas Graf.

 • Radar

  Fredagsradar med Thomas Graf bjöd i dag på tre kvinnliga Fredagsspanare, Mimmi Rito, Anna Tigerström och Maria Wranå spanade om jämställdhet, robotar och Mello.

 • Fredagskorren 2 mars

  Mimmi Rito från Vederslöv är veckans fredagskorre. Hon pratade om veckan som gott, bland annat om singelmammor, veckans topp och dopp och om personlig utveckling.

 • Radar - fredag 24 februari

  Fredagsspanarna Andreas Fridell, Anna Tigerström och Tuva Klinthäll gav sig idag loss i ämnena påven, japansk fiskonst och en utveckling av veckans nyhet om att många håller på att kollapsa av sitt slaveri under de sociala medierna.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista