I fokus

ONSDAGAR: På onsdagarna samtalar vi med människor som är aktuella av en eller annan anledning.

 • Radar

  "Små violer i en skål kan vara förunderligt nog", säger Agneta Årman. Hon är veckans huvudperson i programpunkten Stafetten och beskrivs som en levnadsklok person av sin föregångare.

 • Radar

  Veckans stafettgäst är Christer Petersson. Läkaren som inte ville bli läkare men som snart går i pension efter mer än 35 år i branschen. Hör först förra veckans stafettgäst Kenneth Kimming motivera varför han valde att ge stafettpinnen till Christer Petersson.

 • Stafetten

  Först ut i Radars programpunkt stafetten Kenneth Kimming. Vi möter honom i hans hem i Biskopshagen i Växjö. 60 årige Kenneth Kimming som efter drygt 20 år på ett it-företag nu tänker satsa på att vara följeslagare på Västbanken.

 • radar

  Maktens betydelse, studentfusk och stroppighet. Det var några av de punkter som avhandlades i Radarstudion när Linnéuniversitetets rektor, Stephen Hwang var i fokus.

 • 1 av 4
  2 av 4
  3 av 4
  4 av 4
  radar

  De startade klockan 04:30 på morgonen och kom i mål femton timmar senare. I helgen hölls SM i distansritt och Emma Persson från Växjö kammade hem en tiondeplats. Radar träffar Emma Persson på hennes gård, hon är precis på väg att hämta in sin häst Argentina från hagen för att se så att stoet mår bra efter helgens intensiva tävling.

 • Radar

  Precis på gränsen mellan Kalmar och Kronobergs län, mitt i det småländska Glasriket, ligger en glashytta som är helt fristående från de stora bruken. Hyttan drivs av Leif Hauge, Vänsterpartiets ordförande i Uppvidinge, visionär och glasblåsare.

 • Radar

  Ikväll spelar Dänningelanda BTK från Växjö SM-semifinal i bordtennis, och en av dem som tävlar är Sara Rask. Hon och hennes lag har inte tagit sig till en SM-semifinal sedan 2008, då de å andra sidan tog hem guldet.

 • Radar

  Nu gnuggar fjolårsgräset sömnen ur ögonen efter en lång vinter. Fotbollsallsvenskan är i gång för både herrar och damer och runt omkring i länet skakar fansen dammet ur sina laghalsdukar. Dan Porsfeldt är lektor i sociologi vid Linnéuniversitetet och han har forskat om supporterkultur. Dan var veckans I fokus-gäst.

 • Radar - I Fokus

  Ny VD för Växjö Citysamverkan, tidigare exportchef, försäljningschef och projektledare. Men även småbarnsmamma och uppväxt i en företagarsläkt. Jenny Rungegård är gäst i veckans I Fokus.

 • radar

  Det hade precis börjat lossna för basketlaget Växjö Queens, men då kom beskedet att laget tvingas dra sig ur basketettan på grund av spelarbrist. Veckans I Fokus gäst är baskettränaren Mattias Lundgren som berättar om beslutet att dra sig ur, men också om kärleken till sporten och om sin egen tränarfilosofi.

 • I Fokus

  Hon är nyvald ordförande för ett av Sveriges snabbast växande SSU-distrikt. Henrietta Serrate gästar Radars studio på onsdagen. Sedan i höstas har hon varit tillförordnad orförande efter Kenan Harbas, men i helgen valdes hon till ny ordförande på riktigt. 

  – Man kommer att få sjukt mycket härliga kuser, bra läger, en härlig verksamhet och man får lära sig otroligt mycket, svarar Henrietta Serrate energiskt på frågan om vad man får som SSU-medlem med henne som ordförande.

 • Radar

  Idman Hashi, 18-åringen från Somalia var dagens I Fokus gäst. Radars reporter Klara Börjeson följde med henne på en resa till Östersund då hon tillsammans med 35 tjejer från Växjö åkte på en resa för att prova på saker de aldrig tidigare testat.
  Mellan aktiviterer som skidåkning och hundspann pratade de om kärlek, relligion och livet i stort.

 • Radar - 18 januari 2012

  Lördagen den 14 januari blev det ett nytt inomhusvärldsrekord under höjdhoppet vid veteran-DM på Kålgårdsarenan i Jönköping för 85-årige Nils-Bertil Nevrup. Detta med ribbhöjden 1.20. Nils-Bertil Nevrup har arbetat som lärare i matematik på Haganässkolan i Älmhult i 31 år.

  Han har vunnit 20 veteran-EM i rad och det här är hans 16e världsrekord under hans idrottskarriär. Nils-Bertil Nevrup gästade Radar under programpunkten I fokus och berättade om sitt liv, idrotten och om sitt framtida tävlande.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista