Anslagstavlan

Vi vill hitta det oförutsägbara i länets orter. Det man inte direkt ser när man kör igenom, det som inte får plats i nyhetsrapporteringen. Varje fredag efter klockan tre kommer du få höra när vår reporter blir ivägskickad till en utvald ort i Kronobergs län.

 • Anslagstavlan

  I den sista omgången av Anslagstavlan skickades Klara Börjeson iväg till Söder i Växjö. Där hittade hon ett lite gömt, ganska nystartat bed and breakfast som drivs av Kerstin Liljecrantz och som lockar många utländska turister. Hör om Kerstins driv för att samarbeta med andra kvinnliga företagare, historien om det lilla huset och förkärleken till fornmusiken.

 • 1 av 6
  2 av 6
  3 av 6
  4 av 6
  5 av 6
  6 av 6
  Anslagstavlan

  Den här veckan far Anslagstavlans reporter till Vislanda. Där finner han såväl industrier som boulespelande pensionärer och Trasmattans dag.

 • Anslagstavlan

  När det blev dags att leta anslagstavlor i Tolg hittade vår reporter Johanna Jennische flera stycken. Den största står framför lanthandeln. Där dök flera byinvånare upp trots att det var stängt och Johanna Jennische fick sig en pratstund om hur det är i Tolg.

 • 1 av 5
  2 av 5
  3 av 5
  4 av 5
  5 av 5
  Anslagstavlan

  Varför svärmar bin? När började man odla dem? Och vad är det bästa med Älghult? Den här veckan åkte vår reporter till Älghult i Uppvidinge kommun. Där finns Sveriges enda biodlarmuseum.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Anslagstavlan

  Den här veckan sitter anslagstavlan i Älmhult. Vi skickade dit vår reporter Sandra Douglasdotter. Hon hittade framtidstro, turister och naturmedicin för djur.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Anslagstavlan

  Reportern Jocke Wallgren fick uppdraget att åka till Rottne. I Rottne träffar han bland annat Sigvard Källberg som har dokumenterat Rottne genom åren genom fotograferandet och Annika Castebrink som berättar att "Rottne andan" är posivit med en härlig gemenskap där människor stannar för att prata med varandra.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista