• Bodil och hennes gäng skickade en bild till oss på ett lyckligt kryssögonblick i Kiruna där en i sällskapet till och med fick sitta med på scenen i direktsändningen ...

  Så här skriver Bodil:

 • 1 av 4
  2 av 4
  3 av 4
  4 av 4
  Melodikrysset på turné

  Åsa Wahlgren älskar Melodikrysset så mycket att hon bestämde sig för att ta cykeln till Vansbro för att hinna lösa Melodikrysset och träffa Anders Eldeman. Och det i god tid innan själva direktsändningen av Melodikrysset drog igång.

  Hur långt skulle du resa för att få melodikryssa "live"?

 • På lördagen den 28 augusti gjorde Anders Eldeman sitt sista turnéstopp på den populära Melodikryssturnén och den här gången stannade vi till i Ludvika i Dalarna.

  400 melodikryssare samlades på Väsmans Vattenfestival bland tält, tivoli och marknadsknallar för att lösa Melodikrysset tillsammans. Alla som hade vägarna förbi var välkomna och inträdet var fritt.

 • 1 av 7
  2 av 7
  3 av 7
  4 av 7
  5 av 7
  6 av 7
  7 av 7
  Världspremiär den 21 augusti

  Lördagen den 21 augusti var det premiär för Melodikrysset drive-in i Göteborg. Anders Eldeman omgiven av både bilar och publik när det var premiär för Melodikrysset Drive In.

  Melodikrysset sände programmet live från Lisebergs södra parkeringsplats och för första gången kunde besökare både se och höra Anders Eldeman från sina bilar.

  -Göteborgarna är ett glatt folk, bra att prova nya grejer på. De är med på vad som helst, berättar Anders Eldeman.

  Parkeringsplatsen fylldes snabbt av kryssentusiaster, men där här gången i bilar.

  Anders Eldeman var ivrig att få igång sändningen och att börja gå runt mellan de parkerade bilarna och prata med sin publik.

  Det var en sändning full av tutade och med mycket deltagande från publiken, den här gången i sina bilar.

  Har du varit på ett drive-in någon gång?

 • De melodikryssare som åkte tåg till Ockelbo lördagen den 19 juni med Anders Eldeman fick chansen att äta radiokaka i restaurangvagnen.

  För de som missade tillfället har vi fått receptet på radiokaka som efterfrågats av många tågresenärer och melodikryssare...

 • Melodikrysset på turné

  I prins Daniels hemkommun Ockelbo blev det en riktig fest i samband med bröllopet.

  Kika på bildspelet för att se efter om du var en av de som fastnade på bild.

 • Bröllopet

  P4 kommer att direktsända hela dagen från kronprinsessbröllopet den 19 juni och det blir sändningar från både Ockelbo och Stockholm.

  Från Ockelbo sänds bland annat "Ring så spelar vi" och "Melodikrysset".

 • Anders Eldeman åkte till Lund och höll i veckans kryssande på Lundakarnevalen. Melodikryssare från hela landet var på plats för att lyssna till Ander Eldeman och kryssa tillsammans.

  En riktig allsångsklassiker fick inleda.

 • Leken med orden är grunden till all stor litteratur. Det vet våra lyssnare och samlade sig runt Anders på bokmässan i Göteborg, för att få utmana sin ordkunskap i förhållande till musiken i detta fall.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista