Dagens gäst

Stina Wirsén: Det bor en Dunderklump i oss alla

15 min

Illustratören och barnboksförfattaren Stina Wirsén har skapat många kära figurer för barn. Nu kommer hennes första målarbok för vuxna.

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst, Stina Wirsén.

Sketchbook är namnet på boken där Stina fokuserat på mode. Men teckningarna är inte färdiga utan man får själv vara med och skapa dem genom att använda sin fantasi.

Du har varit verksam under många år, och framförallt blivit förknippad med barnböcker. Hur blir ditt förhållande till din egen ålder?

– För mig har det varit centralt i mitt tecknande att ha barn omkring mig. Det hjälper mig att minnas alla mina åldrar. Jag 48, men också 12, 14, eller 4 år, jag har alla åldrar i mig.

Kan man skriva om vad som helst för barn?

– Jag tänker att man kan det. Ju tuffare ämnen man skriver om, desto viktigare är det att knyta ihop historien, och med en förhoppning.   

Lyssna gärna på hela Lottas intervju med Stina där hon även berättar vad hon skulle vilja heta som superhjälte samt vilka styrkor hon helst skulle vilja ha.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista