• Rysslands president Vladimir Putin avslutade G20 mötet i S:t Petersburg med en presskonferens. Just nu håller USA:s president Barack Obama en pressträff efter samma möte. Ekot direktrapporterar.

  • På G20-mötet mellan världens ledande ekonomier som pågår i S:t Petersburg i Ryssland har stats- och regeringscheferna beslutat om en plan som ska stoppa multinationella företag från att redovisa sina vinster i skatteparadis. Emma Seery på hjälporganisationen Oxfam, välkomnar beslutet.

  • De stora tillväxtländerna, som brukar gå under samlingsnamnet Brics, beslutade igår under G20-mötet att skapa en gemensam valutafond på 100 miljarder dollar. På så sätt vill de motverka valutasvängningar å minska sitt beroende av dollarn som reservvaluta. Och i ett av Brics-landet Brasilien välkomnades beskedet om en gemensam fond.

  • Det så kallade Brics-länderna står i fokus under det pågående G20-mötet och länderna har nu tagit initiativ till en valutareserv för brya sitt beroende av dollarn. Samtal med Sveriges radios ekonomikorrespondent Kristian Åström direkt från St Petersburg och Hubert Fromlet, professor i internationell ekonomi.

  • I S:t Petersburg i Ryssland har G20-mötet nu inletts med världens ekonomiskt viktigaste länder. President Vladimir Putin har tagit emot de 20 ländernas stats- och regeringschefer och sa redan under välkomsttalet att Syrien skulle avhandlas.

  • Det ser ut som att ett massivt motstånd mot ett militärt angrepp på Syrien tornar upp sig bland G20-länderna på toppmötet i S:t Petersburg. Hittills har ingen öppnat för ett närmande till den amerikanska positionen.

  • G20-mötet i S:t Petersburg är ett påkostat möte som egentligen ska avhandla viktiga världsekonomiska frågor. Men allt pekar på att det kommer att bli Syrien som står i förgrunden.