• Klas Hallberg

  Det finns en tydlig kopplingen mellan mobiltelefoner, Somalias bandylandslag och just påsken, menar vår husfilosof Klas Hallberg som blickar ut i världen och tillbaka i dagens program.

 • Klas Hallberg
  P4 Extras egen husfilosof Klas Hallberg

  I mellandagarna ska man väl hitta på nåt, brukar man säga. Det får bli lite flyktigt och som det kommer. Vår husfilosof Klas Hallberg menar att det inte är dumt alls - vi borde ha fler dagar som inte är så hårt uppstyrt.

 • Klas Hallberg och Lotta Bromé
  P4 Extras husfilosof Klas Hallberg om kärnvapenhotet

  Med anledning av hotet om kärnvapenkrig efter att Nordkorea provsprängt har Klas Hallberg tänkt till. Ska man vara orolig?

  Jag läste: Hela världen håller andan och jag tänker; Nä, inte hela. Jag andas.

 • Klas Hallberg
  P4 Extras husfilosof Klas Hallberg

  P4 Extras husfilosof Klas Hallberg har fått nog av alla utvärderingar och Digital Stalking. I fredags rann bägaren över och han fick ett riktigt utbrott:
  – Jag blir tokig.

 • Husfilosofen Klas Hallberg
  P4 Extras husfilosof Klas Hallberg

  P4 Extras alldeles egna husfilosof tar såhär på kvinnodagen skamgrepp på könsmaktsordningen, och menar att män måste förstå att de befinner sig i en privilegierad position.

 • Klas Hallberg
  P4 Extras husfilosof Klas Hallberg

  Stress är farligt, inte tu tal om den saken. Hjärnan kan krympa, åtminstone på möss. Men stress över stress kan också vara farligt. Varför inte försöka påverka det du kan och släppa det andra, bara för att spara lite på dig själv? undrar vår egen husfilosof Klas Hallberg.

 • Klas Hallberg
  P4 Extras husfilosof Klas Hallberg har lösningen

  Hackerattacker och fejknyheter - det pågår ett informationskrig i världen och hur ska man förhålla sig till det? Vår husfilosof Klas Hallberg har funderat på vad som händer i dessa tider när det är svårt att veta exakt vad som är sant?

 • Klas Hallberg
  P4 Extras husfilosof

  Vem är det som tolkar sanningar? Är det du eller någon annan? Finns det någon absolut sanning och ska man verkligen vara tvärsäker på allt? Klas Hallberg funderar kring den absoluta sanningen.

 • Klas Hallberg. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
  P4 Extras husfilosof

  Morgonen efter det amerikanska valet sitter familjen och pratar om valresultatet. 9-åriga sonen frågar: Pappa, kommer det att bli världskrig nu?

  Att berätta om världens undergång titt som tätt är temat för husfilosofen Klas Hallberg idag. Lyssna på Lotta och Klas.

 • Klas Hallberg
  P4 Extras husfilosof Klas Hallberg

  Holon eller holoner - lägg orden på minnet. Det kan förändra allt. Det betyder att varje liten del, en atom till exempel, är en självständig del men också en del av något större. Om alla tänkte så skulle livet funka mycket bättre, menar vår husfilosof, allt från leveranser till tågresor.

  Hör hur husfilsofen Klas Hallberg utvecklar holon-begreppet hos Lotta.

 • Klas hallberg. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
  P4 Extras husfilosof Klas Hallberg

  Så här års är det många som har äpplen i trädgårdarna. Det kan till och med vara för mycket av det goda, vilket kan vara svårt att erkänna och hantera. Det kan ställa till med oväntat krångliga situationer med de anhöriga om man inte ser upp. 

  Lyssna på Lottas intervju med husfilosofen Klas Hallberg omkring 14.40.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista