Så gör du - Tips och Trix

Här samlar vi alla tips och trix som förenklar vardagen som vi får från olika experter som vi bjuder in till programmet.

 • Folk som arbetar hemma hos varandra

  En ny form av arbetssätt har dykt upp i Stockholm och sedan spridit sig till andra städer och länder. Hoffice - att jobba hemma hos varandra. Det finns grupper man kan söka på nätet om man vill vara med och det är riktigt bra för den som hela tiden skjuter upp saker. Christofer Gradin Franzén förklarar hur det går till.

 • Kvinna med brunt hår ler.

  Allra enklast är att ugnsbaka vita fiskar på ganska låg temperatur i mitten på ugnen. Salta och peppra, stänk över lite olivolja eller en skiva smör och lägg en skiva eller två av citron på dem.

 • barn äter mat
  1 av 2
  Sara Ask
  2 av 2

  Mat till barn – hur ska man tänka? Vad kan man ge när man avslutar amningen och börjar med annan mat och vad går absolut bort? Sara Ask är barndietist och har skrivit boken "Barn och mat" där hon du reder ut hur man ska börja med mat till sitt barn. Hon ger också bra tips till föräldrar med förskolebarn som kan vara lite kinkiga med mat.

 • Arvid Lundqvist
  Internationella stamningsdagen

  För att sätta stamningen på kartan och arbeta för en värld som förstår stamning så uppmärksammas stamning med en helt egen dag. Den 22:a oktober är det nämligen Internationella stamningsdagen. Arvid Lundkvist som är logoped slår hål på flera myter kring stamning.

 • En kvinna håller i en muffin och en man håller två muffins framför ögonen
  Zazzis mat

  Alexandra har bytt ut smöret mot Jordnötssmör och toppat med nötter för att inte en nötallergiker ska råka stoppa i sig.

 • Flicka med dockvagn
  Ny bok "Att skiljas med barn"

  En skilsmässa kan vara det värsta som hänt i barnens liv. Kanske mycket för att de inte ser att det kan bli bra sen, då när det har fått ordna sig. Som vuxen gäller det att överbrygga klyftan från det ena livet till det andra för de små, säger Malin Bergström som skrivit bok i ämnet.

 • Alexandra Zazzi
  Zazzis mat

  Hellre bra kvalité på färsen och mindre portioner kött, addera istället fler tillbehör på tallriken för att komponera den perfekta måltiden med färskbiff, det tipsar P4 Extras matexpert Alexandra Zazzi.

 • Petra Brask

  Om inte dina kollegor kan vara organiserade utan vill störa dig med än det ena än det andra så måste du organisera dig själv. Börja granska dina möten, mejlkorgen och dina kollegor, säger Petra Brask, effektivitetskonsult.

 • Niklas Laninge

  Det finns många trick som vi går på när det gäller att handla. Vi kan få för oss att vi förlorar på att inte shoppa, eller att vi till och med sparar pengar på att handla. Psykologen Niklas Laninge som varit med och skrivit boken Beslutsfällan avslöjar de vanligaste fällorna.

 • Kvinna med brunt hår ler.
  Zazzis mat

  Alexandra: Grundfilosofin för risotto är alltid den samma. En risotto måste vårdas, röras och byggas för att den skall bli riktigt bra och krämig.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".