Hewa Abdelzadeh. Sveriges Radios korrespondenttrainee. Ekot Sveriges Radio.

Hewa Abdelzadeh, korrespondent­trainee

2016 års korrespondent­trainee i Nils Horners anda.

Kontakt: hewa.abdelzadeh@sverigesradio.se

Twitter: @HiwaAbdelzadeh

Facebook: Radiokorrespondenterna

Tog över som korrespondent­trainee efter Nivette Dawod, efterträds av Filip Kotsambouikidis.

 • Aida och Kider håller det sista fotot på sin dotter, Kristina som var tre år när islamiska staten ryckte henne från mamma Aidas famn.

  När terrorgruppen islamiska staten (IS) ryckte fram och tog över stora landområden i Irak sommaren 2014 flydde många kristna från Nineweslätten till de kurdiska delarna. De har sedan dess levt i flyktinglägret i utkanten av den kristna stadsdelen Ankawa i staden Erbil. Lägret har fått en egen kyrka och julen gör sej nu påmind på många sätt där. Men det finns de flyktingar som har svårt att finna julefrid efter vad IS gjort mot dem. Hör Ekots utrikesreporter Hewa Abdelzadehs reportage från flyktinglägret Ankawa.

 • Sedan offensiven mot Mosul och terrorgruppen islamiska staten, IS, inleddes har flera områden befriats av kurdiska och irakiska styrkor.

  De människor som stannade kvar och levde under IS styre i över två år – berättar nu om livet under terrorsekten.

 • Delstaten Arizona har bara valt demokraternas kandidat en gång de senaste 20 åren, men Hillary Clinton hoppas att de många latinamerikanska väljarna ska ändra på det. Men även Republikanerna har insett vikten av latinoröster, som skulle kunna hjälpa partiet att inta de få demokratiska fästen som finns i Arizona. I den lilla staden Nogales, på gränsen till Mexiko sker politisk förändring och mycket har att göra med en politisk konvertit. Reportage av Hewa Abdelzadeh.

 • Sedan president Rodrigo Duterte tillträde i juli har han väckt stor uppståndelse, inte minst för att ha svurit åt världsledare som påven och Obama. Men det är ändå för sitt uttalade krig mot droger och missbruket i landet som han fått mest uppmärksamhet. Redan under valkampanjen sa Duterte att kriget mot droger skulle bli hans främsta uppgift. Fyra månader senare har han lyckats sätta skräck i folket.

 • I Filippinerna har tusentals personer har dödats och tiotusentals har gripits under det krig mot knarket som president Rodrigo Duterte proklamerade innan han tillträdde.

  Det har varit ett skoningslöst och många gånger laglöst krig mot droger, missbrukare och langare vi belyser det på flera sätt i P1 under dagen först om några konsekvenser utöver de förlorade människoliven.

  Mer om Filippinerna i Studio Ett i eftermiddag, då med fokus på offren.

 • I helgen samlades regionala och västerländska ledare i Nigeria för ett säkerhetsmöte om hotet från islamister och då främst terrorgruppen Boko Haram. Frankrikes president, Francois Hollande var en av de som deltog.

 • Liten skala.

  I Bryssel har det varit oroligt på flera håll under lördagen. Samtidigt meddelade flygplatsen Zaventem att man i morgon, söndag, öppnar för första gången sedan attackerna 22 mars.