• Kvinna i medelåldern vid mikrofon. Till höger: grönsaker grillas över eld.

  Prickig korv, leverpastej och skinka i all ära. Men vill du lägga något annat än kött på kvällsmackan finns det goda alternativ. P4 Extra matexpert Alexandra Zazzi berättar hur du lätt gör veganska röror och pålägg, som du sedan kan lagra i kylskåpet.

 • Havregryn
  1 av 2

  Overnight oats, så heter den senaste hälsotrenden. Alexandra Zazzi bjuder på sin variant av den kalla havregrynsgröten, vilken är full av vitaminer och som är perfekt att förbereda på kvällen för att undvika stressiga morgnar.

 • Kvinna i medelåldern i brunt hår framför mikrofon. Till höger: Tre muggar med glögg.
  Zazzis mat

  Det kryddiga och söta vinet tillsammans med julens andra sötsaker gör att glöggminglet lätt blir till en sockerexplosion. P4 Extras matexpert Alexandra Zazzi berättar hur du balanserar upp det söta minglet med matigare tilltugg.

 • En talrik med pannkakor.

  Har du inte bråttom iväg och känner att du vill ha något lite speciellt och annorlunda än din vanliga frukost. Varför inte olika sorters pannkakor?

 • Kvinna med brunt hår ler.

  Allra enklast är att ugnsbaka vita fiskar på ganska låg temperatur i mitten på ugnen. Salta och peppra, stänk över lite olivolja eller en skiva smör och lägg en skiva eller två av citron på dem.

 • En kvinna håller i en muffin och en man håller två muffins framför ögonen
  Zazzis mat

  Alexandra har bytt ut smöret mot Jordnötssmör och toppat med nötter för att inte en nötallergiker ska råka stoppa i sig.

 • Alexandra Zazzi
  Zazzis mat

  Hellre bra kvalité på färsen och mindre portioner kött, addera istället fler tillbehör på tallriken för att komponera den perfekta måltiden med färskbiff, det tipsar P4 Extras matexpert Alexandra Zazzi.

 • Kvinna med brunt hår ler.
  Zazzis mat

  Alexandra: Grundfilosofin för risotto är alltid den samma. En risotto måste vårdas, röras och byggas för att den skall bli riktigt bra och krämig.

 • Alexandra Zazzi
  Zazzis mat

  De är rika på vitaminer och kostfiber och är dessutom billiga. Med höstens intåg kommer dyker mer rotfrukter upp på våra tallrikar. P4 Extras matexpert Alexandra Zazzi berättar om hur du tillagar rotselleri på bästa sätt. En rotfrukt som är lika god tillagad som rå!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista