• P4 Värmland var på plats när Melodifestivalen 2012 avgjordes i lördags i Globen. Loreen var storfavorit innan tävlingen och tog hem allt med sin låt Euphoria. I green room efteråt träffade vi tre experter som sammanfattade årets Melodifestival.

 • Efter månader av repetitioner, intervjuer och dansträningar var det i lördags äntligen dags för Top Cats från Torsby att tävla i Melodifestivalen. Ulrik Munther och David Lindgren tog sig direkt till final men stora namn som Sonja Aldén och Tomas Dileva fick se sig besegrade när Top Cats tog sig till andra chansen. En placering som de var mycket nöjda med.

 • I lördags så drog det igång. Det var sång, show och kläder. Den första deltävlingen i Melodifestivalen tog plats i rutan och det var minst sagt en intressant blandning av hårdrock, country och club-disco... Morgonradions melodifestivalpanel med Katarina Daggert, Linda Dahl och Sofia Wimmerstedt tycker till om kläder, show och de nya programledarna.

 • Det finns olika sätt att dela in året. Före och efter jul, midsommar, kräftpremiären eller....melodifestivalen. Varje måndag tjugo i åtta under sex veckor framöver kommer det att pratas melodifestival här Morgonradion. Vår panel bestående av Katarina Daggert, Sofia Wimmerstedt och Linda Dahl diskuterar melodifestvialen i stort och lördagens melodifestivalstart i Växjö.

 • Om några veckor kommer rockabillybandet Top Cats från Värmland att tävla i melodifestivalen. Nu gäller det inte bara att lära sig låten. Det finns fler saker att ta itu med innan de sju äntrar scenen. Bengt Höglind följde dem under en dag i Stockhom när de prova ut scenkläderna.

 • Rätt låt vann, i varje fall enligt Morgornadions melodifestivalpanel, som idag bestod av Pier Schmid, Sofia Wimmerstedt och Katarina Daggert.

 • Fredrik Kempe har skrivit många melodifestivallåtar. I Morgonradion gav han oss en inblick i hur han jobbar fram en hit.

 • Andra Chansen - bara en långsam snabbgenomgång? Pier Schmid och Katarina Daggert i Morgonradions melodifestivalspanel ger lördagens tv-sändning både ris och ros.  

 • För att Melodifestivalen ska kunna genomföras smidigt så behövs någon som ser till att allt förarbete flyter. Denna person är förstås en värmlänning och han heter Mikael Lindström och kommer från Karlskoga.

 • I dagens melodifestivalspanel var tongångarna hyfsat negativa efter lördagens festival, men det fanns ändå ljusglimtar i mörkret enligt Pier Schmid och Katarina Daggert (som var med på telefon).

 • I Morgonradion har vi pratat med värmlänningar som medverkar i Melodifestivalen på ett eller annat vis. I morgon lördag befinner sig den ambulerande festivalen i Malmö och Henrik Boström från Hagfors ska dansa Lindy Hop på scenen. Vi fick en kort pratstund med honom mellan repetitionerna.

 • Tredje delfinalen i Melodifestivalen 2011 sändes i helgen. Melodifestivalspanelen, som består av Katarina Daggert, Pier Schmid och Sofia Wimmerstedt, granskar festivalen inifrån och ut.

 • Melodifestivalens delfinaler fortsätter och imorgon på scen i Linköping står Conny Ohlson, värmlänning och nybliven medlem i The Playtones. Morgonradion ringde upp pedal-steel-gitarristen för att kolla hur det känns inför framträdandet.

 • Melodifestivalshysteri råder i Sverige och imorgon har turen kommit till Göteborg. En värmlänning som jobbar hårt i Scandinavium redan under fredagen är Albin Axelsson, 18 år från Karlstad. Han jobbar med att sälja merchandise, alltså prylar med melodifestivalsloggan på, till glada besökare. Han är ingen melodifestivalsnörd men tycker det är kul att se hur det går till bakom kulisserna.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista