Luffaren i P4 Värmland sommaren 2012

Torsten Gabrielssons luffaräventyr under en sommarvecka i slutet av juni. Här samlade vi hans bilder/texter från resan.

 • Luffaren i P4 Värmland - Karlstad

  Dåså, hemma igen. Har inte riktigt landat än. Det har varit så många intryck och så många människor att jag inte vet vad som är sant och vad jag bara hittat på. Sov jag verkligen över i ett spökhus? Sånt vågar ju inte jag. Och folkrace, det låter ju helt livsfarligt! Ska sätta mig och lyssna igenom vårat sändningsarkiv och se vad som faktiskt har hänt under veckan. Mitt i den här förvirringen vill jag passa på att tacka alla er som gett mig lift, spelat saxofon, bakat kakor, sjungit hårdrock, pratat dialekt, spökat, mejlat, ringt eller bara suttit vid radion och lyssnat. Tusen tack!

 • Luffaren i P4 Värmland - Höljes

  EM i rallycross är något mer än bara bilar har jag förstått. Om man vill göra det enkelt för sig kan man säga att det för många är en enda stor fest. Jag fick i uppdrag att hitta fem värmländska dialekter: Filipstadsmål, Edamål, Munkforsdialekt, Eskahäradsmål och Karlskogadialekt. Det gick inte hela vägen, tre av fem blev ändå ett godkänt.

 • Luffaren i P4 Värmland - Stöllet

  Jag kan inte sluta tänka på bilar. Kanske är det för att jag idag för första gången körde folkrace. Eller kanske är det för att jag kört typ sextio mil i bil den här veckan... Och alla dessa biltankar har fört mig till Stöllet. Det står en rallybil i foajén på hotellet där jag sover. Sju mil norrut pågår festligheterna kring EM i rallycross i Höljes. Chansen att jag dyker upp där imorgon är överhängande.

 • Luffaren i Värmland - Skillingsfors

  Jag lämnade bandspelaren i recordingläget när jag la mig för att sova i Frammegården. När jag på förmiddagen idag lyssnade av bandet hördes ett konstigt ljud - som lät i fem timmar. Spöken?

 • Luffaren i P4 Värmland - Töcksfors

  Jag blev utmanad på folkrace i Töcksfors. Jorma Oksa var en av dem som arrangerade ett folkrace-läger för ungdomar, det var också han som utmanade mig i folkrace. Utgången av tävlingen var given - en förkrossande seger för Oksa. Jag stod chanslös i diket ute på banan medan Jorma körde i mål. Men kul var det!

 • Luffaren i P4 Värmland - Skillingsfors

  Jag fick ett nattuppdrag. Att sova i ett spökhus i Skillingsfors. Det handlar om Frammegården där det tydligen ska ske övernaturliga ting. Jag la mig och när jag klev upp var det torsdag.

 • Luffaren i P4 Värmland - Kristinehamn

  Målet, eller uppdraget, var att lifta och till slut hamna i Väse. Jag kom bara till Kristinehamn. Tack alla som tog mig dit.

 • Luffaren i P4 Värmland - Filipstad

  Kajsa Jansson Rust erbjöd mej skjuts på sin rollator. Hon trodde dock inte att vi skulle hinna till Kristinehamn innan 16:00 så jag tackade nej.

 • Luffaren i P4 Värmland - Filipstad

  Torget i Filipstad. Lunchtid och redan halvvägs!

 • Caroline och Camilla Höglund skjutsade mej från Molkom till Filipstad precis i tid till lunchen. Tack och bock!

 • Luffaren i P4 Värmland - Molkom

  Det här är min arbetsplats just nu. Downtown i Molkom.

 • Luffaren i P4 Värmland - Väg 63

  Taxichauffören Nabil Salim Abdullah hade ett ärende i Molkom, jag fick skjuts till bussstationen i Molkom. Hyvens kille - Tack!

 • Luffaren i P4 Värmland - Väg 63

  Ja, nu är jag redo. Både jag och tummen är på plats vid 63:an utanför Karlstad. Stanna om du vill att jag ska ro i land dagens uppdrag.

 • Luffaren i P4 Värmland - Karlstad

  Idag ska jag lifta ca tolv mil, från Karlstad till Väse via Filipstad och Kristinehamn. Ca 12 mil. Jag har spått mig hos en siare som förutspått att det kommer att gå bra och att jag kommer träffa en man i en blå eller röd bil. Upp till bevis!

 • Luffaren i P4 Värmland - Karlstad

  Sådärja! Uppdrag nummer två i hamn. Det blev en dag i hårdrockens tecken. Först en lektion i growl-sång med Andreas Björnsson från döds-metalbandet Fetus Stench i grums. Med värkande stämband åkte jag till Forshaga och träffade ur-hårdrockaren Peter Wallgren som ritat skivomslag i tjugo år, bland annat åt metal-kungarna Vomitory från forshaga. I Forshaga ballade tekniken ur, min tekniker Joakim Oldéen jobbade så svetten sprutade med att få in mig i sändning igen, men vi fick ge upp. Till sändningen kl 16 så var allt fixat igen och grabbarna i thrashmetalbandet Incarnit lät sina gitarrer skära genom Värmlandsvisan. Uppdraget slutfört, hörs imöra!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista