Brolle-TV

Det händer en hel del inne i Morgonstudion både i och utanför sändning. Per Brolléus har ofta filmkameran i handen. Här kan du se vad han dokumenterat!

 • "Om man får se hur falukorv tillvekas så vill man aldrig äta den", var det någon som sa. Per Brolléus och Morgon i P4 undersökte om detta stämde...

 • Tisdag 1 november

  Om man vill ha sina LP-skivor kvar, men inte kan spela dom så är det här ett superbra alternativ. Vad behövs? Jo, en värmepistol, ett stålfundament (finns i köket) och en LP-skiva av vinyl. Sen gör du så som vi gör på filmen.

 • Tisdag 1 november

  Vinylskivorna... Dom står där och samlar damm, är tunga och klumpiga, används aldrig och kanske är det tom så att skivspelaren, som eventuellt skulle kunna spela skivorna, sedan länge hamnat på tippen. Lik förbaskat är det totalt omöjligt att skiljas från vinylplattorna.

  - Jag försökte i helgen. La ut en annons på Blocket, men stoppade den efter sju minuter. Det går bara inte, berättar Per Brolléus.

  Vid en närmare koll på radioredaktionen konstaterades följande:

  Hasse Altbark: Om frun kräver att skivorna ska ut så följer jag med dom.
  Lena Gustavsson: Glöm det. Mina skivor följer mig till graven.
  Fredrik B Nilsson: Mina skivor stod i ett källarförråd där det blev översvämning. Kommer aldrig förlåta mig själv för att jag gjorde så mot min vinyl.
  Tomas Lindberg: Funderar på att ge mina vinylskivor till min son... Eller kanske inte.
  Peje Johansson: Sålde av ett antal skivor för några år sedan. Det ångrar jag varje dag.
  Marina Eliasson: Inga problem, det är bara att slänga skiten.
  Marcus Sjöholm: Dom står på vinden. Och där står dom kvar. För alltid.
  Carina Bergqvist: Vi hade stor fest i helgen med 80 personer och spelade BARA vinyl.
  Helena Malmberg: När jag hör programmet blir jag sugen på att leta upp mina gamla Abba-singlar.

 • Den nya Kungshögsskolan i Ljungby invigdes på höstterminens första skoldag. Nära 600 elever äntrade portarna vid halv nio-tiden och en av dessa var den fd eleven Per Brolléus, dvs jag. Nej, det var inte bättre förr.

 • Mount P4 smälter, men lever. Drygt tre meter höga högar finns nu kvar av det som i vintras var 14 meter högt på parkeringen vid I11 i Växjö. Frågan är om det hinner smälta helt och hållet till midsommar?

 • Brolle-TV levererar här någonting unikt: STILLBILDER. Jodå, Brolle-TV-redaktionen kan.

 • En pojkdröm är att gräva upp en skatt. Eller ett skelett... Och det är precis vad arkeologen Martin Hansson får göra efter det att en fastighetsägare i Hamneda hittat tre skelett. Spännande är bara förnamnet.

 • Hasse är ett några veckor gammalt lamm. Han bor på Sånna Gård mellan Strömsnäsbruk och Markaryd och fick göra världspremiär utomhus i direktsändning i Morgon i P4...

 • Några tusen blivande äggproducenter, dvs kycklingar, väcks på morgonen av reporter Brolléus. Dom blev irriterade eller möjligen livrädda.

 • Nej, det gör det inte. Mount P4 har bara tappat någon enstaka meter i höjd och är nu inbäddat i ett fem centimeter tjovkt isolerande lager grus. Under gruset finns genuint hård och rejäl is...

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista