Marinas blogg

Marina Eliasson är på hugget varje morgon och här får du lite mer inblick i vad som händer i hennes liv på jobbet.

 • Jag är ohjälpligt fast i receptträsket.  Jag skulle behöva en gatekeeper, en grindvakt som sorterade och motade alla nya recept i grind. Jag är fast i träsket och kommer inte ur det. Jag trodde jag var fri från det i höstas men så är det inte. Jag känner igen ångesten, jag känner när den kommer.

  Så fort jag hittat ett recept, finns där ett annat och ännu bättre en bit bort. Jag drabbas av ambivalens. Ska jag satsa på italienskt eller ta något ur Melkers nya?

  Jag hoppas på en lugn stund och plockar upp tidningen. Men vad ser jag där, ännu fler läckra bufférätter som är perfekta på vårens alla fester. Va??! Det förväntas inte av mig att ha en fest utan t  o m flera???!!!

  Jag letar som besatt och väljer mellan Hors dóeuvre och minipizzor med manchego och lomo men inser snart att vad jag än väljer tar det för lång tid att tillaga. Jag letar vidare och letar och letar och letar och letar och letar...

 • Hej igen,

  Jag har funderat.
  Att frossa i choklad ska visst vara ett tecken på att man är depressivt lagd. Det visar forskning. Den humörhöjande effekt som choklad ger ger bara ett kort rus, blott ca 3 minuter. Tre minuter av lycka, alltså. Bättre än inget, tänker jag. Allt frosseri fungerar tydligen så.

  Läste om den senaste lyckoforskningen i helgen. För att bli riktigt lycklig ska man göra något för någon annan. Medmänsklighet, det är det som är receptet.

  Och det minsta man kan göra är väl att välja glasspinnen Bris, en av de nya sorterna. För varje glasspinne som säljs går en krona till just BRIS.

  Synd bara att den smakar både papper och diskmedel.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista