Leif möter...

Varje vecka möter Leif Adolfsson en speciell person och diskuterar livet och allt mellan himmel och jord.

 • 21 juni

  Leif möter... har idag haft en annorlunda prägel då tre av årets tidigare gäster bjöd på minnesbilder från tidigare somrar och bjöd på skön musik. Linda avslöjade hur hon älskade att rensa i rabatterna hemma hos föräldrarna. Ingemar Heberg bertättade att han skulle cykla utmed Rhen och Mosel sommar. För Ingmar Nordström väntar sköna dagar på Österlen.

 • 14 juni

  Yvonne Steen Ohlander gästade Leif möter i förmiddags. Hon berättade om sin uppväxt i Värends Nöbbele och hur hennes musikaliska intresse började med en elorgel som hennes mamma brukade småspela på när Yvonne var liten.

 • Leif möter... gästades idag av två studenter Johanna Hinz och Beatrice Lindskog Hultqvist från Katedralskolan i Växjö. De berättade om sina studier på estetiska programmet med dans och musik som sina största intressen. Samtalet handlade om framtidsdrömmar och fortsatta studier.

  De berättade också om alla de spännande saker som händer nu med bal och skattjakt och champagnefrukost.

  Det som verkligen förhöjde samtalsstunden var att de bjöd på sång. Deras musiklärare Per Svensson hade slagit följe med dem och ackompanjerade på piano.

 • 31 maj

  Han är lika gammal som Kalle Anka om han får tidsbestämma att han är född 1934. En trygg uppväxt med far och mor och fyra syskon ute i Tjureda har präglat hela hans liv. Liksom sina föräldrar och syskon så blev även Gunnar Carlberg folkskollärare.

  Detta är en livsuppgift som har berikat hans liv på många sätt. Inte minst har tiden som rektor för Bokelundsskolan inpsirerat honom mycket i mötet med skiftande kulturer som barnen representerade.

  Körsången betyder mycket i hans liv och det berättade han också om liksom det fina avslutet med hans syn på vad livets mening är.

 • Måndagens Leif möter... hade glädjen att ha Sven Schill som gäst.

  Sven har under ett långt och rikt liv ägnat sig åt musiken och i synnerhet åt dansorkestermusik. Som mångårig medlem i Ingmar Nordströms orkester som turnerat land och rike kring har han många minnen att berätta, inte minst om kändisar han mött.

  Som glad pensionär är han idag aktiv inom kyrkan i Gårdsby och även inom sockenrådet. Som sann optimist ser han ljust på livet och framtiden.

 • Dagens Leif möter...gästades av Soha Kalid och Johannes Bengtsson båda två elever på Sankt Sigfrids folkhögskola.

  Soha kommer ursprungligen från Irak. Hon är gift och har två barn. Hennes stora dröm är att få utbilda sig till psykolog.

  Johannes är väldigt intresserad av religion. Om några veckor skall han åka till Jerusalem vilket han ser fram emot. I framtiden kan han tänka sig bli lärare i religionskunskap. Självfallet svarade de på frågan om vad livets mening är utifrån deras livshorisont.

 • Leif möter...gästades idag av Ida Glamheden och Johanna Stridh från Linnéuniversitet. De går på linjen för design med hållbar utveckling. Både Ida och Johanna har en konstnärlig utbildning i botten och tänker sig att arbeta med form och design i framtiden. Samtalet handlade mycket om formgivning i historia och nutid. Fascinationen över att en enda linje eller streck kan avgöra hur ett föremål kan upplevas av betraktaren.

 • Leif möter... 3 maj 2010

  Underhållaren och musikern Finn Alberth fyllde 84 år förra året. Leif Adolfsson mötte honom i måndagens Leif möter... i Västergatan. Tillsammans pratade de om livet och gamla minnen.

  Missade du samtalet? Hör det då igen i vårt lyssningsarkiv som du hittar här ovan till höger!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista