De styr Skåne

De är kvinnorna och männen med mest makt i Skåne. Varje måndag möter du dem i Hallå makten. Här samlar P4 Kristianstads Hallå Skåne samtliga intervjuer. Hör gärna av dig med tips på personer som du tycker att vi ska intervjua, mejla hallaskane@sverigesradio.se

 • Eftermiddag med Conny
  Johan Cosmo är ny styrelseordförande.

  Sportsliga framgångar, bättre ungdomssatsningar och mer aktiviteter före och efter match ska göra att handbollsklubben IFK Kristianstad blir häftigast i Norden. 

 • Vattenverket i Everöd, Inger Hansson
  Eftermiddag med Malin och Conny
  Everödsborna får fortsätta koka vattnet.

  I sju veckor har invånarna i Everödstrakten tvingats koka sitt vatten för mat och dryck. Och risken finns att de behöver fortsätta ett tag till. 


 • Eftermiddag med Malin och Conny

  Tillväxtchefen i Hässleholms kommun heter Mikael Kipowski. Han vill ha höghastighetståg genom kommunen, han vill att många små företag ska etablera sig i Hässleholm och han har nyligen varit Bryssel för att lära sig mer om EU.

 • Eftermiddag med Malin och Conny
  Gäst i Hallå makten.

  Osby kommunalråd Marika Bjerstedt Hansen (S) är gäst i Hallå Makten. Hon har styrt Osby sedan november 2014.

 • Eftermiddag med Malin och Conny
  Socialdemokraten Henrik Fritzon är gäst i Hallå Makten.

  Knappt 650 miljoner kronor. Så mycket räknas Region Skåne missa sin budget med under 2015. Men regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) medger att det saknas pengar till vården.

 • Eftermiddag med Malin och Conny
  Ny M-ordförande ser framåt.

  Ett halvår som riksdagspolitiker och nyvald ordförande för moderaterna i Kristianstad. Maria Malmer Stenergard från Åhus gästade Hallå Makten. Hon fick bland annat svara på hur de interna stridigheterna inom Moderaterna i Kristianstad ska minska. 

 • Eftermiddag med Malin och Conny
  Praktikertjänst tog över Simrishamns sjukhus i år.

  Helena Ozolins har varit chef inom folktandvården sedan 1989 och vill ta med den förebyggande vården från tandvården till sjukvården på Österlen.

 • Eftermiddag med Malin och Conny
  Språkrör för Grön ungdom i syd.

  24 åriga Violete Kurti från Hässleholm är sedan i februari i år ett av två nya språkrör för Grön Ungdom Syd. Varför har hon engagerat sig i politiken och vad vill hon uppnå som politiker för miljöpartiet?

 • Eftermiddag med Malin och Conny
  Gammal är äldst.

  Den 17 mars förra året började hon jobba med att förbereda 500 års jubiléet i Ängelholm, som är nästa år. I dagens Hallå makten möter du Karin Tingstedt som ska samordna stadens festligheter.

 • Eftermiddag med Malin Nilsson
  Nya byggnader.

  Dagens gäst i Hallå Makten är Ylva Pershaf som är stadsarkitekt i Kristianstad. Arena, köpcentrum och rådhus är några frågor som hon haft på sitt skrivbord.

 • Eftermiddag i P4 Kristianstad

  Genom att testa nya metoder ska Hälsostaden Ängelholm försöka sudda ut gränser mellan kommunal hemvård, primärvård och sjukhusvården. Men chefen Sergio Garay kan inte svara på vad som händer när projekttiden går ut. 

 • Eftermiddag
  Hör Lunds stift nye biskop

  Knappt ett halvår har gått sedan han vigdes till biskop i Lunds stift. I en intervju med P4 Kristianstad berättar Johan Tyrberg om vilken roll kyrkan ska spela i den digitala framtiden, vilka samhällsfrågor som är viktigast för kyrkan att engagera sig i och om han är värd sin lön. 

 • Kompositör: 800 niondeklassare

  I dagens Hallå Skåne gav vi oss ut på en virtuell konsert-promenad i Kristianstad. Vandringen är en del av projektet Väggarna vaknar där fjorton platser runt om i kommunen har tonsatts. 

 • Hallå Skåne

  Ensembler, festivaler, kammarorkestrar, konserter. Musikinstitutionen Musik i syds verksamhet spänner över ett antal olika område där Martin Martinsson är vd.

  – Det väldigt viktigt sprida verksamhet till mindre orter, speciellt i norra och östra Skåne, säger Martin Martinsson.