• Par i trim

  Oj, vilken vår det har varit för vårat par i trim - Tina och Morten Hirstad. De har gått ner 35 kg tillsammans och känner sig otroligt tillfreds med sig själva. Kolla in bilderna före och efter!!!

 • Par i trim

  För 20 veckor sedan gjorde Tina och Morten entré i radion som par i trim - då vägde Tina nästan 100 kilo och Morten 130. Nu har mycket vatten runnit under broarna och de är betydligt lättare.  

 • Par i trim

  Att matshoppa är väl inte så svårt, kan man tycka men det finns mycket att välja på i en matvarubutik idag. Vad ska man välja om man vill leva hälsosamt och vad ska man undvika - Camilla Larsson lotsar "par i trim" i matdjungeln.

 • Par i trim

  Par i trim har landat på gymmet för första gången. Ja, Tina har varit där tidigare men för Mortens del är det första gången. Självklart har de stort stöd och hjälp av personliga tränaren Ulrika Lindgren som har följt dem hela vägen, sedan de började för 6-7 veckor sedan.

 • Par i trim

  Nu har vi provat på ett riktigt gym!!! och det var svettigt, ja det var alltså fullt med svettiga människor där. Morten och jag fick prova på alla möjliga maskiner som troligen uppfanns under den spanska inkvistionen. Ulrika visade oss hur vi skulle göra och vilka muskler vi var tänkta att använda och det var intressant för man kan tydligen göra helt galet, som när jag skulle stå på en skum trampcykel och "gå utan att komma någonstans" då gick jag baklänges istället,för där behövde man använda hjärnan och det glömde hon att nämna. Men skam den som ger sig, nu så börjar vi på gymet och sen får vi se hur det går, jag hoppas bara att det inte alltid spelas "helvetesmusik" på högsta volym där för då blir jag nog skogstokig rätt kvickt, men isåfall blir det väl att gå tillbaka till träning i vår herres hage igen.

 • Par i trim

  För några år sen var vi bjudna på maskerad, Morten och jag, ganska tråkigt när man bär på en massa extrakilo och vill klä ut sig till Cleopatra och Tarzan, men när jag beklagade mig för en god vän så skrattade hon bara och sa "gå som ni är, ni ser ju precis ut som Rosanne Barr & John Goodman", med sådana vänner behöver man inga ovänner!!! Som grädde på moset så tycker en del av släkten i Norge att vi är precis som Onslow & Daisy i"Skenet bedrar", ok att jag läser kärleksromaner och Morten gillar öl och sport på TV men varför behövde de berätta det för oss? Men det kan tyckas harmlöst idag, för när vi satt samlade på altanen i eftermiddag och njöt av vårsolen så tittade älsklingen på mig och skrattade, jag log tillbaka tills han sa att jag liknade någon på TV med hängande kinder!!! men han kom inte på namnet, då fick plötsligt Dennis (sonen) luft och sa att det är ju den där hunden Droopy... Tack och godnatt.

 • Par i trim

  Imorgon är det 6 veckor sedan vi började leva lite nyttigare och det både känns och syns, igår kväll låg vi i sängen och jämförde våra handleder och insjunkna kinder och tyckte att vi nästan var sjukligt smala, men när vi idag påpekade för vår svärdotter Sandra att vi blivit lite tunnare så tittade hon förvånat upp på oss och frågade - VAR ????

 • Par i trim

  Ännu en "vilodag" lider mot sitt slut och jag tror att vi har olika uppfattningar om vilodagar, Ulrika och jag. Måndag -lördag tränar vi , lagar mat, promenerar, äter och diskar,därefter kollapsar vi i tv-soffan en stund innan det är dags att knoppa in. Så varje måndag ser jag fram emot söndagen-vilodagen för då kan man sova länge, läsa en bok kanske vattna orkideerna om det blir någon tid över och med lite tur blir man t om bjuden på söndagsmiddag hos föräldrarna, visst låter det som en perfekt söndag?! Glöm det !!! Ingen bjuder en som går på diet på middag och stryktvättshögen har vuxit till 72 cm på en vecka och då har jag fuskat och vikt ihop påslakanen och lagt in dem i skåpet ostrukna!!! Men vi har mycket bättre kondition iallafall och det är ju positivt, eller??

 • Par i trim

  På torsdag är det 5 veckor sedan vår nya livsstil började!!!!

  Första veckan "gick" av bara farten :-) andra veckan kom maten in i bilden och nu har vi handlat regelbundet och noga planerat alla inköp. Vi har även blivit självscannare överallt där den tjänsten finns och jag som svor på att jag hellre slutade handla överhuvudtaget än befattade mig med en sådan apparat. När fan blir gammal, blir han religiös, sägs det och det stämmer nog.

 • Par i trim

  Det har varit en ovanligt lång vecka tycker jag och ändå har vi varit tvugna att pussla för att få ihop livet maten, träningen och jobbet. Det var lättare förr när veckorna bara innehöll arbete och fritid. Men vi har promenerat ,styrketränat, käkat nyttig mat och så letar vi recept på nätet skriver ut dem och drar ifrån och lägger till så de blir ISO riktiga, vem vet vi kanske ger ut en egen kokbok snart.

 • Par i trim

  Nu har det går några veckor sedan Camilla Larsson, kostrådgivare och Ulrika Lindgren deras personliga tränare var hemma hos par i trim, Tina och Morten, och gick igenom kylskåp och skafferi. Efter det sa Tina hej då till sin älskade ketchup och MOrten vinkade adjö till sina kära smörgåsar och chips... Stora förändringar skedde i deras kosthållning, nu får de ytterligare en genomgång som fördjupar kunskapen om ISO-dieten.

 • Par i trim

  Just nu så känns det lite "dagen efter " i kroppen, kanske för att vi glömde den ack så viktiga stretchen eller så är det helt enkelt så att de nya övningarna krävde fler muskler än vi har.

 • Idag handlar det om övningar som kan göras både inomhus och utomhus. Det är personliga tränaren Ulrika Lindgren som leder Tina och Morten - vårt par i trim.

 • 4 mars

  Ännu en helg avklarad och det är fullt upp hela tiden minsann. Förutom att mycket fortfarande handlar om mat har vi även hunnit med att vara sociala och varit på 2 årskalas hos vår lilla prinsessa Saga och det blev promenad dit fast det var vilodag.

 • Det har gått några veckor sedan starten nu och varje dag har Tina och Morten gått sina promenader på 45 minuter/dag men nu ska träningen intensifieras och reporter Kathinka Lindhe är förstås med dem hack i häl. Ulrika Lindgren deras personliga tränare är också med förstås.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista