Almedalsveckan i P4 Gotland

I P4 Gotland sänder vi nyheter om Almedalsveckan året om. Här samlar vi våra nyheter om veckan.

 

 
 • Torg med uteserveringar och många flanörer.
  tidig topp

  Det har framförts mycket synpunkter på politikerveckan, och den som med spänning lyssnar på alla idéer om det är Mia Stuhre, som är samordnare för veckan.

 • Tiemon Okojevoh tycker tillgängligheten blivit sämre under årets Almedalsvecka.
  Bommar och blomlådor hindrar besökare

  Tiemon Okojevoh är kommunpolitiker och flitig Almedalsbesökare. Han är också rullstolsburen vilket gjort att han missat flera seminarier i år, på grund av att han inte kunnat ta sig fram.

 • Tomas Eneroth
  Partierna om Gotlandstrafiken

  Under Almedalsveckan intervjuar P4 Gotland riksdagspartiernas trafikpolitiska talespersoner om Gotlandstrafiken. Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) tycker att priset ska ligga i nivå med vad det skulle kosta att ta bilen samma sträcka.

 • Jessika Thunander, Vänsterpartiet
  Partierna om gotlandstrafiken

  Vägpriser och statligt ägda färjor är vänsterpartisten och riksdagsledamoten Jessika Thunanders vision för Gotlandstrafiken.

 • Rebecca Sjöstrand, projektledare för projektet Hela mig som håller i ett seminarium i Almedalen.
  ALMEDALEN

  Hösten 2017 gav metoo röst åt tusentals vittnesmål om sexuella övergrepp. Men varför pratar vi så lite om hur den sexuella hälsan kan påverkas av att bli utsatt för sexuellt våld? Den frågan ställer sig Rebecca Sjöstrand, projektledare för projektet Hela mig som håller i ett seminarium i Almedalen.

 • Polishästen Vilgot tillsammans med polisryttaren Malin Edqvist Malin Edqvist
  På tillfälligt besök

  Under Almedalsveckan kommer polishästen Vilgot patrullera Visbys gator. Det blir bekant miljö för Vilgot som föddes och bodde sina första fyra år på Gotland.

 • NMR
  Almedalen

  En grupp nazister från Nordiska motståndsrörelsen, NMR, blockerade vid lunchtid idag ingången till fotografiskas utställningslokaler, i centrala Visby, med porträtt av överlevande från Förintelsen.

 • Emma Berginger, riksdagsledamot och Miljöpartiets trafikpolitiska talesperson
  Partierna om Gotlandstrafiken

  Under Almedalen intervjuar vi riksdagspartiernas trafikpolitiska talespersoner om färjetrafiken. Först ut är Miljöpartiets Emma Berginger.

 • Tv och pressfotografer vid Nordfront och Nordiska Motståndsrörelsen under Almedalsveckan
  Almedalsveckan

  Almedalsveckan har de senaste åren präglats av oroligheter till följd av Nordiska motståndsrörelsens närvaro. I år kommer polisen att vidta åtgärder för att öka den upplevda tryggheten.