• Fotboll
  Beslut 9 januari

  Till sommaren spelas Conifa world cup för andra gången - ett världsmästerskap för lag som inte är anslutna till det internationella fotbollsförbundet Fifa.
  Turneringen går av stapeln i Abchazien - och det samiska fotbollsförbundet FA Sápmi har beslutat att delta om de får en inbjudan.

 • Fotboll
  Omstridd arrangör.

  Nästa sommar arrangeras två stora fotbollsturneringar för icke Fifa-lag.
  I Italien spelas i mitten av juni Europeada - en turnering för Europas minoritetsfolk.
  Några veckor dessförinnan går Conifa world cup av stapeln med Abchazien som arrangör.

 • Spábbačiekčan / Fotboll
  Conifa startar EM-cup.

  Trots oklarheter kring ekonomin efter Conifas fotbollscup i Östersund är nu planen för framtiden klar - nästa sommar arrangerar Conifa Europamästerskap.

 • Conifa 2014

  Förra veckan spelades Conifa World fotball cup i Östersund och nu är några arrangörer kritiska till hur deras del av arrangemanget inte alls blev uppmärksammat.

  - Det är möjligtvis orutin eller att man inte förstod hur mycket arbete vi lagt ner, säger Karin Thomasson, kommunalråd i Östersunds kommun

 • 1 av 25
  2 av 25
  3 av 25
  4 av 25
  5 av 25
  6 av 25
  7 av 25
  8 av 25
  9 av 25
  10 av 25
  11 av 25
  12 av 25
  13 av 25
  14 av 25
  15 av 25
  16 av 25
  17 av 25
  18 av 25
  19 av 25
  20 av 25
  21 av 25
  22 av 25
  23 av 25
  24 av 25
  25 av 25

  Conifa World Fotball Cup har spelats i Östersund 1-8 juni. Det är länder och etniska minoriteter som står utanför FIFA, fotbollens världsorganisation, som har spelat under veckan. Här är bilder från det gångna mästerskapet och via länken nedan kan du se all nyheter från Conifa World Fotball Cup.  

  Här har vi samlat alla nyheter från Conifa World Fotball Cup.

 • Staare/Östersund
  Allt för fotbollen.

  Publikintresset på plats i Östersund har varit dåligt under Conifa-VM. Men det finns faktiskt också de som rest lång väg bara för att uppleva matcherna på plats.

 • Conifa 2014

  Det blev en enkel seger med 4-1 för Arameans Suryoye mot Sydossetien i matchen om tredjeplatsen. "Det känns skönt att avsluta med en sådan fin match", säger förbundskaptenen Melke Alan.

 • Staare/Östersund

  I samband med Saepmie Welcomes höll Felicia Löfgren en modevisning tillsammans med Laila Wilks på Storsjöteatern i Östersund. Mycket folk hade kommit för att se båda koltvisning och modevisning med samiskdesign.

 • Conifa World Cup

  Hárjehalli Isak Ole Haetta lea duhtivaš Conifa worldfotboll cupain. Sámi joavku šattai logat sadjái go vuoittahalai Nagorno Karabakh FA vuostá maŋemus čiekčamis. 

 • Conifa World Cup

  Arle Ivar Ring från Norge var den enda som gjorde mål för Sápmi i dagens match mot Nagorna Karabakh FA. Hör honom summera Conifa och betydelsen att spela för Sápmi. 

 • Staare/Östersund
  Försvann under natten.

  En spelare från Darfur United försvann spårlöst natten mot igår, i samband med lagets deltagande i Conifa World Football Cup. Det förekommer också uppgifter om att ytterligare spelare har försvunnit. Polisen är informerad.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista