Lea Simma, Per-Josef Idivuoma och Merethe Kuhmunen är programledare i Sápmi hjälper Musikhjälpen

Sápmi hjälper Musikhjälpen

I samband med Musikhjälpen har SR Sameradion och SVT Sápmi startat ett eget initiativ och gör en exklusiv webbsändning fredag den 12:e december. En sex timmar lång direktsändning där målet är att samla Sápmi och tillsammans med våran publik hjälpa Musikhjälpen samla in pengar till kampen för att stoppa spridningen av HIV.

Lea Simma, Per-Josef Idivuoma och Merethe Kuhmunen är programledare i Sápmi hjälper Musikhjälpen

 • Sápmi hjälper Musikhjälpen
  Se klippen här.

  Fredag den 12 december genomförde vi en sex timmar lång direktsändning med målet att tillsammans med vår publik hjälpa Musikhjälpen att samla in pengar till kampen för att stoppa spridningen av HIV.

 • Musikhjälpen 2014
  Musikhjälpen totalt drog in 30 489 490 kronor.

  I fredags sände Sameradion och SVT Sápmi en sex timmar lång direktsändning. Målet var att tillsammans med publiken hjälpa Musikhjälpen att samla in pengar till kampen för att stoppa spridningen av HIV. Insamlingen via Sápmis digitala bössa gav 12 650 kronor.

 • Sápmi hjälper Musikhjälpen

  Han är en av Sápmis mest hyllade jojkare, han har gett ut flera kritikerrosade skivor, han har spelat över hela Sápmi och även vunnit norska folkelarm priset. Han spelar just nu in en efterlängtad ny skiva, men tar en paus för att gästa oss i studion, Lars-Ánte Kuhmunen i direktsändning nu på fredag. 

 • Sápmi hjälper Musikhjälpen

  Glada nyheter, jojkaren Ingá-Máret Gaup Juuso kommer till vår studio på fredag och spelar live för oss. 

  Se och hör Ingá-Máret Gaup Juuso i Sápmi hjälper Musikhjälpen som sänds live här på vår webb på fredag kl.15.00 - 21.00, och mellan kl.15.00-16.00 i P2.

 • Sápmi hjälper Musikhjälpen

  Bidra med ditt engagemang, om du så bakar kanelbullar, fixar grannens bil, skottar gårdar eller tar uppdrag som tomte. Allt hjälper i kampen att stoppa spridningen av HIV.

  - Det vore jätteroligt att få hela Sápmi, från norr till söder med på musikhjälpens karta. Nu uppmanar vi  alla med små eller stora idéer att starta sitt initiativ, det säger Lisa Marie Kristensen, producent för "Sápmi hjälper Musikhjälpen".

  Anmäl ditt initiativ här!

 • Sápmi hjälper Musikhjälpen

  Nu på fredag håller vi en sex timmar lång direktsändning där målet är att samla Sápmi och tillsammans med vår publik hjälpa Musikhjälpen att samla in pengar till kampen för att stoppa spridningen av HIV. 

  Så här gör du:

  Donera en summa till Sapmis digitala insamlingsbössa som går till Musikhjälpen. Beloppen som man kan bidra med är: 25, 50, 100, 200, 300 eller 500 kronor.

  För att bidra till vår bössa kan du skicka ett sms till 72999, skriv ”okSUMMA NAMN PÅ INSAMLING” i meddelandefältet. (I sms:et står det med citationstecken men i svaret ska det vara utan).

  Exempel: ok50 Sapmi

  Eller så går du direkt till Sapmis digitala insamling på webben här.

  Vi kommer följa denna bössa under hela vår sändning och förhoppningen är att samla in så mycket som möjligt för att hjälpa Musikhjälpen. 

  Det finns också många andra sätt att engagera sig i Musikhjälpen.

 • Sápmi hjälper Musikhjälpen

  Dennis Kalla medverkar i fredagens direktsändning från radio/tv-huset i Kiruna där vi tillsammans med vår publik vill hjälpa Musikhjälpen att samla in pengar till kampen för att stoppa spridningen av HIV. 

 • Lea Simma, Per-Josef Idivuoma och Merethe Kuhmunen är programledare i Sápmi hjälper Musikhjälpen. Foto: Lisa Marie Kristensen och Hans-Olof Utsi
  "Vi har fått några riktigt grymma musiker med oss".

  Sameradion och SVT Sápmi drar sitt strå till stacken och gör en exklusiv webbsändning för att hjälpa Musikhjälpen. Under sex timmar, nu på fredag den 12 december, ska vi försöka engagera hela Sápmi och samla in pengar till Musikhjälpens kamp för att stoppa spridningen av HIV. 

  Fredag den 12 december kan ni följa sändningen här mellan kl.15.00-21.00, den hörs också i radion mellan kl.15.00-16.00 i P2.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista