• Monique Forslund är kostrådgivaren och trebarnsmamman som tycker att vi bör diskutera våra vällingvanor här i landet. På sin blogg Life Zone har hon en artikel med rubriken "Den skrämmande sanningen om välling", där hon ifrågasätter sammansättningen av vissa vällingtyper som innehåller dom supersnabba kolhydraterna maltodextrin. Men hon är också kritisk till att vi ger barnen en massa mjöl, som vällingen innehåller.

    Jon Norberg intervjuade Monique om hennes syn på vällingen som vi ger våra barn, både dag och natt. Vällingen gör att barnen snabbt blir hungriga igen, och vaknar för att dom vill ha mat, säger Monique. Om man istället ger barnen riktig mat med bra fett så håller dom sig mätta längre. 

  • Mina barn, dina barn och våra barn

    Helena Wester, från Hedemora, är kostrådgivare och näringsterapeut. Det var hennes eget missbruk av både mat, socker och tabletter som fick henne att vilja hjälpa andra, och att det blev just mat beror på hennes eget stora matintresse.

    Nu är hon både personlig rådgivare och har kurser om hur man ska äta för att må bra.

  • Mina barn, dina barn och våra barn

    När Petra Jankov Picha behövde flaskmata sina barn, när dom var spädbarn, kända hon att det fortfarande är tabu att göra det. Hon kände att hon inte var en riktigt bra mamma som inte ammade sina barn. Hon fick heller inte det stöd och den information hon ville ha, därför skrev hon själv en bok - Att flaskmata - som nyligen kom ut.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista