• Hästliv

  Dressyr var populärt att titta på under OS i London, och man imponerades av vad häst och ryttare klarade av. Men det verkade vara en svår sport att döma, med många olika moment att ta hänsyn till. Centralen träffade under Hästliv Siljan en dressyrdomare, som berättade om svårigheterna:

 • Hästliv
  Rid och skjut
  5:26 min

  Beridet bågskytte har en mångtusenårig historia - redan Djingis Khan och hans härer erövrade världen med häst och pilbåge.

  Men som hästsport är det nytt i Sverige. Centralen var till Rättvik och kollade in den nya tävlingsbanan tillsammans med Mats Woxmark och hans vänner:  

 • Hästliv

  Li Johansson i Leksand har jobbat med hästar sen hon gick ut skolan, framför allt med travhästar både i Sverige och USA.

  Men sen utbildade hon sig till equiterapeut, och tar hand om alla sorters hästar med rörelseproblem:

 • Hästliv

  Roger Ohlsson är mycket erfaren dressyrdomare och tränare. Han gästade "Hästliv Siljan" för att berätta vad en domare tittar på under en tävling.

  Centralen passade på att träffa honom för att få veta lite mer om vad en dressyrdomare gör.

 • Hästliv

  Träning med positiv förstärkning är ännu inte så utbrett bland hästägare i Sverige, det vill Moa Molitor i Örebro ändra på.

  Hon menar att den positiva förstärkningen av hästens beteende är mycket bättre på flera sätt, man måste bara tänka om som hästägare - något som inte är helt lätt.

 • Hästliv

  För Kenneth Andersson och Torbjörn Larsson är hästen framför allt en arbetskamrat. Dom sysslar med westernridning. Båda har dessutom varit i USA och provat på cowboylivet.

  Hör här varför det har blivit westernridning:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista