• Pocketklubben

  Nick Stone, engelsk författare med haitisk mamma, har skrivit en deckare som utspelas på Haiti. En riktigt spännande historia om barn som försvinner.

 • Pocketklubben

  Mikaela Malm är pocketbokstipsare i Centralen. Idag hade hon med sig tre böcker, varav två inte föll henne i smaken. Men den tredje, "Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann", kan hon varmt rekommendera.

 • Pocketklubben

  Magnus Stålberg tipsar den här veckan om Kristina Ohlssons "Änglavakter". Författare har tidigare jobbat inom en OSSE - en internationell organisation med uppgift att bekämpa terrorism.

 • Pocketklubben

  Magnus Stålberg, som själv är flitig motionslöpare, presenterade en bok av den japanske författaren Haruki Murakami: "Vad jag pratar om när jag pratar om löpning". 

 • Pocketklubben

  Jamilet, en sällsynt vacker flicka i en dammig mexikansk by. Men under kläderna bär hon en hemlighet, från ryggen ner till benen, vrider sig ett ohyggligt födelsemärke, som att hon har blivit gripen av djävulens hand. Med falska papper och förhoppningen om ett normalt liv flyr Jamilet till USA. Hon tar arbete på ett mentalsjukhus och får ta sig an den gamle Señor Peregrino. En udda och mystisk herre, som kräver att Jamilet lyssnar på hans historia, i utbyte mot att han inte avslöjar hennes illegala vistelse. När Señor Peregrino tar henne tillbaka till sin ungdom, då han påbörjade sin pilgrimsvandring

  till det legendariska Santiago de Compostela förändras allt. Señor Peregrino är en poetisk och överraskande berättelse om att aldrig mista tron på kärleken. Om att våga leva på den sköra linjen mellan fantasi och verklighet.

 • Magnus Stålberg tipsar om Zlatans självbiografi för både dom som gillar Zlatan och för dom som bara tycker att han är en dryg diva. Här får man en välskriven biografi som delvis förklarar varför Zlatan är som han är. 

 • Onsdag 13 juni

  Cormac McCarthy har skrivit böcker som blivit film och en av dem kammade hem flera Oscar här om året; No country for old men.

  Men idag var det McCormacks hyllade bok Vägen som Sonja Sahlin tipsade om. En spännande berättelse om en far och hans son på väg till något bättre "efter katastrofen". Den har också filmatiserats, med Viggo Mortensen i huvudrollen.

 • Sonja Sahlin presenterade "Den enögda kaninen" av Christoffer Carlsson, som utspelas på landsbygden utanför Halmstad. Det är en spänningsroman om dom mörka sidorna av livet:

 • POCKETKLUBBEN

  I Joyce Carol Oates roman "Det var vi som var Mulvaneys" får läsaren följa en familj från idyll till katastrof och vidare. Sonja Sahlin berättade om den och om själva författarinnan som ännu inte vunnit Nobelpriset men ofta nämns i de sammanhangen.

 • Pocketklubben

  Magnus Stålberg presenterade en riktigt bra thriller av Hans Koppel, som utspelas i Helsingborg: Kommer aldrig mer igen.

 • Pocketklubben

  Sonja sahlin presenterade en fascinerande pocketbok av den kanadensiske författaren Tom Rachman, De imperfekta, som på ett fängslande sätt skildrar dom väldigt olika karaktärerna som jobbar på den engelskspråkiga tidningen i Rom.

 • Pocketklubben

  Magnus Stålberg presenterar en lite udda, men läsvärd kanadensisk författare:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista