Helena Sahlén Folke, Micha Arlt och Anna Westman Swantesson lyssnar tillsammans.

Poddredaktionen tipsar

Poddredaktionens medarbetare tipsar om små och stora poddar, gamla och nya avsnitt. Vi som skriver heter Helena Sahlén Folke, Micha Arlt och Anna Westman Swantesson.

 • Anna Westman Swantesson
  Starka sportdokumentärer.

  Det finns få saker som är så dramatiska och engagerande som riktigt stora sportevenemang. Det handlar om stora känslor, stora stjärnor, stora förhoppningar och därmed även ofta stora fiaskon, tårar och besvikelser.

 • Anna Westman Swantesson
  Analys av Stones.

  En bra podd är ofta nördig. Att grotta ner sig i ett väldigt specifikt ämne med en programledare som drivs av en stor entusiasm och kärlek till ämnet kan vara det bästa som finns. Stones-avsnittet av Gradvall är precis så.

 • Anna Westman Swantesson
  Starka avsnitt.

  Det är en fruktansvärd historia. Det går knappt att lyssna på den här serien från P3 Dokumentär utan att må illa och jag är tvungen att ta små pauser ibland för att andas.

 • Micha Arlt
  Smågodis i radioform.

  I en serie korta reportage skildras det Sverige som aldrig kommer till tals, den mytomspunna dolda del, som ligger i totalt medialt mörker utanför Stockholms innerstad – Utkantssverige.

 • Helena Sahlén Folke
  Bakom kulisserna i polisens värld.

  Vad kan en död kropp berätta? Vad betyder ett sms med texten "klart" för en utredare på människohandelssektionen? Brott och straff är hett poddstoff, både som fiktion och dokumentär. Mordutredarna är podden där poliserna berättar hur de jobbar på riktigt.

 • Helena Sahlén Folke
  Fritt översatt.

  När jag googlar "bästa podden om..." och låter Google föreslå vad jag ska skriva sedan, då är det enda förslaget "aktier". Om jag byter till engelska blir det matigare. Jag tänkte utmana mig och se om vi på Sveriges Radio kan uppfylla de önskningar som verkar vara de mest förekommande.

 • Helena Sahlén Folke
  Det viktigaste.

  Ibland är det svårt att hinna allt på morgonen. Duscha, borsta tänderna, äta frukost, väcka barn, packa regnkläder, fixa matlåda. Läsa tidning och lyssna på Ekot kan bli en utmaning. Tur att Ekot på en minut löser allt. Snabbt, dessutom.

 • Helena Sahlén Folke
  Lek med ord.

  Den som tvekar, använder samma ord flera gånger eller avviker från ämnet får inte prata längre. Nej, det är inte politiker som intervjuas i Söndagsintervjun. Dessa regler handlar om skrattasådukiknar-programmet På minuten.

 • Helena Sahlén Folke
  Semesterljud.

  Även i år innebär sommaren att vi släpper ett gäng kortare serier som podd, samtidigt som en del gamla favoriter återuppstår. Allt detta är lätt att missa när vardagen, och därmed lyssningsvanorna, förändras. Här har du sommarpoddarna du inte får missa i år!

 • Helena Sahlén Folke
  Lyssna vidare.

  Darknet är slut, och du vet inte vad du ska ta dig till utan Tove. Och sista avsnittet av Skam har du också sett, så du har inte ens lite tv att ersätta podden med. Men det finns mer.