Vanliga frågor om apparna

Sveriges Radios app heter Sveriges Radio Play och gör din telefon till en fullfjädrad webbradiomottagare med tillgång till alla våra kanaler och hundratals olika program.

 • När du uppdaterar din Iphones operativsystem (till exempelvis Ios 4 eller 5) sparas inte tidigare nedladdade avsnitt i Play-appen. Detta är ingenting vi kan lösa idag. Du måste ladda ned avsnitten på nytt. 

  Om du däremot uppdaterat Play-appen inträffar inte detta och dina nedladdade avsnitt finns kvar. 

 • En app är ett litet mobildatorprogram som du installerar på din telefon för att ge den fler funktioner. Du laddar ned appar från en speciell butik i telefonen. Det går också att ladda ned en app till datorn och föra över till telefonen manuellt. För iPhone (iPad/iPod) heter appbutiken "App store" om du besöker den via telefonen, eller iTunes store om du besöker den via datorn. För Android heter appbutiken "Market"

 • Sveriges Radio Play finns för telefonsystemen iPhone (iPad/iPod) samt Android. Har du en telefon av en annan typ rekommenderar vi att du använder webbplatsen m.sverigesradio.se

 • Appen är din radioapparat i mobilen. Där kan du lyssna på kanaler och program direkt eller i efterhand. Mobilsajten däremot innehåll allt från sverigesradio.se, överskådligt, lättnavigerat och anpassat för mobilen. Här kan du lyssna på ljudklippen, besöka programmens hemsidor, vara med och kommentera artiklar, titta på bildspel och mycket mer.

 • Appen laddar du hem gratis från Market (Android) eller Itunes (Iphone), men det mesta du gör med Play-appen kräver att den ansluter till internet, antingen över 3G-nätet eller med WiFi. Det gäller både att bläddra bland program och att lyssna på kanaler eller program.

  Eftersom det kan bli dyrt att lyssna via 3G utan fastpris för datatrafik rekommenderar vi att du först skaffar ett abonnemang med fastpris innan du lyssnar med 3G. Utomlands gäller ofta speciella, högre priser för datatrafik, och du bör därför inte lyssna via 3G då du befinner dig utomlands.

  Lyssna "gratis" via WiFi
  Anslut till ett trådlöst nätverk hemma, på stan eller utomlands, för att använda appen utan att betala något för 3G-kopplingen.

  Lyssna i nedkopplat läge på poddradioavsnitt
  Play har inbyggt stöd för att ladda ned poddradioavsnitt och lyssna "offline". Du kan alltså ladda ned de avsnitt du vill och tanka appen full med radio innan du åker på en flygresa eller utomlands. Du kan lyssna på i förväg nedladdade avsnitt även om telefonen står i flygplansläge.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista