Datahantering Sveriges Radio Play

Integritetspolicy för Sveriges Radio Play

På Sveriges Radio är vi transparenta med vilken typ av data vi lagrar i våra appar, hur det görs och vad den används till. Vi ser till att all vår datahantering sker på ett sätt som inte skadar vår publiks förtroende.

I vår app Sveriges Radio Play samlar vi in anonymiserad lyssningshistorik och information om användarbeteenden. Vårt syfte med denna datalagring är att förbättra utbudet och upplevelsen av vårt erbjudande samt tillgängliggöra innehåll baserat på individuella användares behov och intressen.  Vi lagrar inte mer information än vad vi anser nödvändigt för att uppnå syftet och raderar den data som inte är motiverad att lagra på samma grund.

Att informationen som samlas in är anonymiserad innebär att den inte kan kopplas direkt till en enskild användare av appen. Informationen innehåller inte heller några personliga uppgifter såsom namn, e-postadress eller IP-nummer.

Varje användare har själv möjlighet att bestämma om Sveriges Radio får lagra dennes individuella data eller inte och vi delar inte med oss av information till tredje part utan den individuella användarens samtycke. Den data som delas med tredje part kan inte spåras av dem eller av Sveriges Radio till en enskild användare.

På vissa telefonmodeller ber vi även om användarens medgivande till att läsa av telefonens tillstånd för att vår app ska förmå kommunicera och synkronisera med andra funktioner i telefonen. Vi tar dock inte del av eller lagrar några personuppgifter i och med detta förfarande.

Vi använder därtill statistikverktyget Google Analytics i Sveriges Radio Play i syfte att ta fram statistik i aggregerad form om användare och trafik. Sådan statistik innehåller aldrig någon form av personlig information, utan är till för att upptäcka generella mönster i användningen av vår app.

Du kan läsa mer om hur Sveriges Radio som företag hanterar personuppgifter här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista