1 av 2
Sandviken vann med 2-1. Foto: Sveriges Radio
2 av 2
Sandvikens tränare Tony Andersson. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio
Fotboll

SIF klara för division 1

3:23 min

Sandvikens IF är klara för division 1 i fotboll. Det överraskande beskedet kom igår efter att Klagshamn som vann division 2 i södra Götaland tackar nej till sin plats i ettan. Då fick Sandviken chansen.

Och Sandviken som missade avancemang till division 1 i år var inte sena att tacka ja, när förfrågan kom från Svenska fotbollförbundet.

– Vi har ju vetat om att det här kan inträffa så därför var det inga problem för Peter Svensson, SIF:s ordförande att tacka ja direkt, säger Tony Andersson.

Vad betyder det här för klubben?

– Vi har haft det som målsättning att gå upp i division 1 och för hela staden och hela regionen är det givetvis viktigt att vi tar ett steg närmare elitfotbollen och nu är vi där och nosar.

Det var inte igår regionen hade ett lag i division 1...

– Nej, om jag har förstått det rätt så var det 1991 som Sandviken spelade i ettan sist, så 20 år sedan.

Vad är det som måste göras nu för att klara steget till ettan?

– Vi ligger bra i fas. Vi har planerat hela hösten och vi har sagt att oavsett om vi var tvungna att vinna division 2 eller om vi skulle få chansen så skulle vi ha samma trupp. Vi kommer att behöva spetsa till det lite men vi har en bra stomme att bygga på. Det är en 2-3 spelare som kommer att komma in i truppen, säger Tony Andersson.

Martin Svensson
martin.svensson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista