Fråga djurdoktorn varannan onsdag

Djurdoktorn svarar på dina husdjursfrågor, varannan onsdag hos Efter tre i P4.


Vill du ställa en fråga kan du ringa slusstelefonen under programmets gång, slussen är öppen 16.40-17.30, numret är 060-66 33 77.  Många ringer så om du inte får svar direkt - prova igen!

För att öka din chans att komma med i programmet kan du mejla din djurfråga till eftertre@sverigesradio.se, eller ring insändartelefonen och läs in din fråga: 060-190 390.

 • Djuronsdag

  Många blivande hussar och mattar har tingat en hundvalp med leverans sommaren. Men innan valpen får sitt nya hem är det mycket att tänka på - både för uppfödare och köpare. Vi har hälsat på hemma hos Gudrun Nordin i Kovland som har en kull med golden retrivervalpar.

 • 20 december 2011

  En halvtimme innan Fråga djurdoktorn hördes i radion fanns Trond Haaldas vid vår chatt för att svara på dina frågor. Här kan du läsa alla frågor och svar:

 • Fråga djurdoktorn 24 augusti

  Det här veckan fick veterinär Trond Haldaas en del extra kluriga frågor om djur som han kanske inte så ofta träffar till vardags. Till exempel hur man gör med tuppens klor eller vad man ska göra när man råkar kratta på en groda i rabatten. Men en del katt- och hundfrågor fick också svar: är det bra med fästinghalsband och är det bruna på nosen svamp?

 • Djurquiz

  Nu är tävligen i vår djurfrågesport "Hur gör djur?" avslutad!
  Vi har lottat tio vinnare av alla som svarat alla rätt!

  GRATTIS:

  Nils-Bertil Eriksson, Sundsvall 
  Sandra Romby, Timrå
  Bengt-Söhren Eriksson, Sundsvall
  Lilian Hedell, Domsjö
  Charlotte Carlsson, Bjärtrå
  Janne Lidén, Härnösand
  Anders Johansson, Härnösand
  Lena Johansson, Trelleborg
  Gunilla Pålmyr, Ullånger
  Kristina Toivio, Sundsbruk

  Ni får inom kort ett pris i brevlådan! Tack alla ni andra som också som deltog i tävligen!

  Vill du också testa dina djurkunskaper?

  Det går fortfarande bra, du hittar frågesporten här nedanför!

 • Här hittar du innehåll ur program från första halvan av 2010. I maj hade vi också en chatt med Trond Holdaas som finns att läsa här.


 • Det är alltid så spännande med Fråga Djurdoktorn! Alla möjliga husdjursfrågor rings och e-postas till vår "djurdoktor", veterinär Trond Holdaas! Frågorna den här onsdagen var inget undantag - Trond och Lotte fick mycket att fundera på och svara på!

 • Djurdoktorn med veterinär Trond Holdaas, som vanligt varannan onsdag i Efter tre.

  Vintern börjar redan få oss i sitt grepp och en hel del djurfrågor i programmet är relaterade till årstiden, t ex de om råttgift eftersom gnagarna nu gärna söker sig mot gårdarna och in i husen.

  Även pälsfrågor är aktuella, särskilt de hundar som är ute mycket måste få ordentlig vinterpäls, så vad gör man när pälsfällningen aldrig slutar?

  Lite mer ovanliga frågor får Trond Holdaas också ta sig an, som den om den kastrerade stallkatten som inte vill sluta jucka mot mattes ben ...

 • 24 november 2010

  Veterinär Trond Holdaas på plats i studion som vanligt varannan onsdag. Idag tar han och programledaren upp en fråga som kommit in kring hunden som inte vill sluta äta rävbajs.

  Mejla din djurfråga så ökar din chans att komma med i programmet: eftertre@sr.se eller ring insändartelefonen och läs in din fråga, öppen dygnet runt: 060 - 190 390.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista