• Pontus Tidemand har kört morgonens två första sträckor lite avvaktande. Men det följer planen han har lagt upp för dagen. Tanken är att vara med så bra som möjligt inför eftermiddagens andra varv på sträckorna.

 • – Noterna funkar bra och bilen är alldeles utmärkt men nu vi måste få köra lite mera för att få rutin så att vi kan ta upp kampen med de allra snabbaste, sa Fredrik Åhlin efter dagens andra sträcka.

 • Sebastien Ogier. Foto: Micke Fransson/TT.

  Tvåfaldiga världsmästaren Sebastien Ogier är mycket nöjd och glad med dagens förutsättningar ute på sträckorna. Efter SS 3 Röjden säger han att det är en fröjd att vara först ut och dessutom är han nöjd med sin körning så här långt. 

 • Det var en bekymmersam Latvala som kom till målet på tredje sträckan.

  – Det är konstigt. Det känns okej men vi har nog förlorat tid på den här sträckan. Det understyrde på ett par ställen men annars så känns bilen och sträckan bra, sa Jari-Matti Latvala.

 • Grafik över SS 3 Röjden 1
  SS 3 Röjden 1
  0:33 min

  Sträckan har körts många gånger tidigare i rally sweden men då som Lövhaugen och åt motsatt håll.

  Nu startar sträckan i Röjden och går snart över gränsen till norge och upp mot den populära publikplatsen ”Lövhaugen”. Sträckan går sen tillbaka över tillbaka den svenska sidan innan målgången i Svennshöjden.

  Arrangör: Likenäs MK, SMK EDA, Östmarks MFF.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista