• Det var en nöjd Pontus Tidemand som gick i mål efter sista sträckan SS21 Värmullsåsen. Han har njutit av sträckorna under rallyt och hyllar publiken och stödet han fått längs med banan. 

 • Det blev den regerande världsmästaren Sebastien Ogier som vann rallyt efter att Andreas Mikkelsen snurrade och blev stående på den sista sträckan. Thierry Neuville slutade på andra plats och blev 6,4 sekunder efter Ogier. Mikkelsen tappade sitt försprång och slutade på tredje plats.

  – Jag är så glad och stolt över den här vinsten, sa Sebastien Ogier.

 • Mads Østberg gjorde en bra tid när han avslutade rallyt men han var ändå besviken.

  – För första gången i rallyt så fungerar bilen perfekt och det är ju glädjande, sa Mads Østberg.

 • Pontus Tidemand var det stora svenskhoppet inför Rally Sweden 2015. Det började också på bästa sätt när han var snabbast på SS1 Karlstad i torsdags kväll. Pontus har radat upp fina resultat under rallut och inför sista sträckan har han nio sträcksegrar och sju andraplatser i WRC2 under rallyt. 

 • Sebastien Ogier är ute på jakt efter norrmannen Andreas Mikkelsen som leder Rally Sweden. På rallyts näst sista sträcka gick han upp på andraplats efter att ha gjort en bra körning och ligger nu endast tre sekunder efter. 

 • Andreas Mikkelsen. Foto: Micke Fransson/TT.

  Det blir en dramatisk upplösning i rallyt. Inför den sista sträckan skiljer bara 4,6 sekunder mellan de tre första förarna. Det är Andreas Mikkelsen som leder 3 sekunder före Sebastien Ogier. Neuville ligger på tredje plats.

  – Jag gjorde några småfel på sträckan men nu är det bara att köra så fort som möjligt. Det får bära eller brista, sa Andreas Mikkelsen som nu kan ta sin första WRC-seger.

 • Hemmahoppet Fredrik Åhlin fortsätter att köra bra i Rally Sweden. Trots att han körde i en sten i första kurvan körde han snabbare än båda förarna han har framför sig i totalställningen i WRC2-klassen. 

 • Thierry Neuville som startade morgonen som ledare av Rally Sweden 2015 tappade förstaplatsen direkt. På dagens första sträcka Värmullsåsen 1 fick han problem när han och kartläsaren Nicolas Gilsoul inte kunde höra varandra. 

 • Robert Kubica har fått ett tidstillägg utdömt efter gördagskvällens domarmöte. Det var när det internationella bilsportförbundet FIA kontrollerade dataloggen på Kubicas bil som man upptäckte att turbotrycket i motorn varit för högt under specialsträckorna.

 • Ukrainaren Yurii Protasov körde för fort hela 33 gånger på rekognoseringen och får för det böta 93 500 kronor förutom att han riskerar tidstillägg om han kör för fort på nåt av de kommande VM-tävlingarnas rekognoseringar.

  – Det här är ovanligt. Så här många fortkörningar har jag inte hört talas om att någon har gjort på många år, säger Christina Lundqvist, rallyts tävlingschef.

 • Pontus Tidemand vann fem av lördagens åtta sträckor och är inför den sista rallydagen 31,7 sekunder efter Yazeed Al-Rajhi från Saudi Arabien som ligger på femte plats i WRC2-klassen.

  – Det var tråkigt det som hände igår när vi fastnade i en snödriva och fick skotta oss loss. Hade det inte hänt så hade vi haft ledningen i klassen, sa Pontus Tidemand.

 • Fredrik Åhlin som ligger trea i WRC2-klassen är hyfsat nöjd med dagen, men säger att det går lite upp och ner med tiderna. Något han tror har med orutin att göra. 

 • Fjolårsvinnaren Jari-Matti Latvala har inte längre något med toppstriden att göra. Att de historiska bilarna har kört igenom sträckorna ställer till problem för de första WRC-bilarna.

  - Det är mycket snö på vägen och det gör att det är svårt att hitta den snabbaste linjen för oss som kör först, säger Jari-Matti Latvala.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista