Foto: Privat

Martin Ezpeleta

Här har vi samlat alla P3 dokumentärer av Martin Ezpeleta

 • När Härnösand börjar att ta emot flyktingar i mitten av 80-talet, uppstår bråk mellan dem och lokala ungdomar. Några ungdomar beslutar sig då för att manifestera sin avsky för våldet och kämpa för ett värdigt flyktingmottagande.
  En av eldsjälarna bakom 5i12-rörelsen är 17-åriga Sara Westin. Men när en av flyktingarna mördar Sara  och hennes väninna i ett svartsjukedrama, ställs allt på sin spets. 

 • Den 2 april 1982 invaderar och ockuperar Argentina Falklandsöarna, en brittisk koloni bara 70 mil öster om den argentinska kusten. Efter 150 år av kolonisation vajade återigen den blåvita argentinska fanan på det som argentinarna ansåg vara sina Islas Malvinas.Men de 1800 skräckslagna öborna ville annat.
 • Den 24 november 1993 stormar ett 30-tal poliser klostret i Alsike utanför Uppsala. Tanken är att utvisa det 40-tal flyktingar som håller sig gömda där. Men flyktingarna går inte med frivilligt och polisen hamnar i ett dilemma: Hur hårt kan man gå fram mot försvarslösa flyktingfamiljer?

 • Världen

  I Colombia har det pågått en väpnad konflikt i 50 år. Gerillor, knarkkarteller, privata arméer och regeringstrupper har drabbat samman i ett alla-mot-alla krig där de flesta offren varit oskyldiga civila.
  Bara de senaste 20 åren har 40.000 människor dödats och fyra miljoner har tvingats fly från sina hem.


 • Juli 1985 sprängs två bomber i Köpenhamn och jakten på terroristerna startar. Det är den värsta terrorattacken i Danmarks historia och spåren leder till Sverige. Flera år senare hör Marten Imandi till slut hur polisen knackar på dörren och en historia om passion, hämnd och försoning rullas upp.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista