Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR

Erik Hedtjärn

Här har vi samlat alla P3 dokumentärer av Erik Hedtjärn.

 • Under 50- och 60-talet revs hundratals hus i mitt i Stockholm city. Där nya tunnelbanelinjer och biltunnlar skulle fram -  där rev man. De gyttriga och slummiga kvarteren, med dass och råttor på gården skulle bort.

  I stället skulle huvudstaden och hela Sverige få ett modernt och funktionsdugligt centrum. Det kallades för citysaneringen och i två decennier slöt politiker från höger till vänster upp bakom projektet. Men i slutet av 60-talet fick ett annat epitet fäste och tog över helt och hållet: Rivningsraseriet.

  P3 Dokumentär om rivningarna i Klara berättar historien om Sveriges största och mest utskällda stadsomvandling.

  Producent: Erik Hedtjärn

 • Fredagen 7 januari 2005, dagen före stormen såg meteorologen Berndt Möller på SMHI ett lågtryck ute på Nordsjön alldeles utanför Aberdeen på Skottlands östkust. 36 timmar senare kastades hela södra Sverige in i ett kaos när en lika mycket skog som man avverkar i Sverige på ett år blåste omkull på bara några timmar.
 • 40 år efter kårhusockupationen dyker P3 Dokumentär ner i arkiven och ut i verkligheten för att berätta om den svenska varianten av 68-revolten.
 • Linje 1, linje 2 eller linje 3? Det var frågan som svenska folket skulle svara på i mars 1980. Kärnkraftens framtid skulle avgöras. Politikerna skulle slippa den där våta filten som legat över inrikespolitiken hela 70-talet.

  Producerat av: Erik Hedtjärn

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista