Foto: SR

Kristofer Hansson

Här har vi samlat alla P3 dokumentärer av Kristofer Hansson.

 • Det lanserades under 50-talet som det perfekta, riskfria sömnmedlet. Det ansågs speciellt lämpat för gravida kvinnor. Ett par år senare skulle världen skakas av insikten att tusentals barn fötts med missbildningar på grund av att deras mammor tagit Neurosedyn. P3 Dokumentär skildrar ett av de värsta exemplen på den moderna läkekonstens baksidor.
 • P3 dokumentär 25 maj

  OBS REPRIS!

  Det lanserades under 50-talet som det perfekta, riskfria sömnmedlet. Det ansågs speciellt lämpat för gravida kvinnor. Ett par år senare skulle världen skakas av insikten att tusentals barn fötts med missbildningar på grund av att deras mammor tagit Neurosedyn. P3 Dokumentär skildrar ett av de värsta exemplen på den moderna läkekonstens baksidor.

  Producenter: Kristofer Hansson och Fredrik Johnsson

 • Det började som en vanlig augustidag 2002 för Erik Westerberg. Han ska just till att börja plugga inför ett prov då det ringer på dörren. Efter det är Erik spårlöst försvunnen från sitt hem.

 • Carl Von Linné blev världskänd när han kategoriserade i växtriket. Men i Linnés fotspår följde även andra svenskar som var övertygade om att de kunde använda samma metoder för att kategorisera bland människor. Skallar mättes och gravar plundrades, allt i vetenskapens namn. Under 1800-talet sitter vetenskapsmännen runt om i världen och försöker komma underfund med varifrån de olika raserna och folkslagen härstammar ifrån.

 • Hormoslyret
  81 min

  När det snabbväxande lövslyet börjar ta över de svenska kalhyggena under 70-talet får skogsbolagen upp ögonen för det nya mirakelmedlet Hormoslyr. I den monokultur som skogsägarna eftersträvade i sina skogar fanns det ingen plats för lövträd. Med flygplan och handsprutor besprutade man lövslyet med häpnadsväckande resultat.

 • Porrkriget
  76 min

  Strippklubbar har alltid varit ett kontroversiellt inslag i stadsbilden. De moraliska frågor som klubbarna ofta förknippas med har alltid gjort att frågan är känslig och många gånger infekterad.

 • Kurdmorden
  77 min

  Under 70- och 80-talet ökar flyktingströmmarna till Sverige från länder som drabbats av krig. Från Turkiet kommer ett stort antal kurder som flyr undan den turkiska militärens förföljelser och förtryck. 

 • Det var meningen att det SIDA-stödda biståndsprojektet och bygget av en ny kraftverksdamm skulle modernisera Kashmir och innebära en positiv förändring för folket. Ett folk som under flera årtionden plågats av de väpnade konflikterna i området mellan ärkerivalerna Indien och Pakistan.

 • Under 90-talets senare hälft sitter ett gäng unga teknikintresserade killar i en lägenhet utanför Stockholm. Lite trevande börjar man försöka att ta sig in i olika datasystem hos olika myndigheter och högskolor i Sverige. Men när man utan problem lyckas ta sig in i det ena systemet efter det andra växer suget efter den ultimata utmaningen. 

 • P3 Dokumentär sände den 2 november 2008 ett program om Thomas Quick, producerat av Kristofer Hansson.

  Efter de senaste årens avslöjanden ang. turerna kring fallet och Quicks frikännanden, har programmet blivit inaktuellt. Vi valde därför att plocka bort programmet ur vårt arkiv den 10 september 2013.

  Vid frågor kontakta ansvarig utgivare Lotta Mossberg på lotta.mossberg@sverigesradio.se

 • Det natursköna bostadsområdet i Tuve strax norr om Göteborg var ett vanligt svenskt radhus- och villaområde. Men det ruvade också på en hemlighet. Hela området var byggt på en ostabil grund som till största delen bestod av lera. Det var bara en tidsfråga innan marken inte längre skulle hålla för det oerhörda trycket från ovan jord. 

 • År 2003 fick Sverige sitt eget 11:e September. Tidigt på morgonen stod det klart att utrikesminister Anna Lindh avlidit till följ av de skador som uppstått i samband med överfallet på varuhuset NK i Stockholm. 

 • TV4-spionen
  75 min
  Att kritiskt granska makten hör till en av journalistikens hörnstenar. Men vad händer om journalisten kommer för nära och plötsligt själv blir föremål för granskning?
 • I slutet av Andra Världskriget presenterades ett nytt vapen för omvärlden; atombomben. Det skulle ändra förutsättningarna för framtida krig men också vara en av hörnstenarna i den efterföljande kapprustningen mellan Amerika och dåvarande Sovjetunionen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista