• CAROLINAS BLOGG

  Den 55:e upplagan av Eurovision Song Contest skulle visa sig bli historisk. För Sveriges del eftersom det var första gången vi inte var i final, även om det var nära-nära. Anna Bergendahl kom 11:a i sin semi, blott 5 poäng efter Cypern.

 • Finalen

  Det blev tyska Lena som tog hem segern i Eurovision Song Contest 2010 med låten Satellite.
  En stark seger, Tyskland plockade hem många 12-poängare och låg länge i ledningen, följd av Turkiet, Rumänien och Belgien.

 • Eurovision Song Contest

  Vilken är den allra bästa låten i årets tävling? Svaret vet vi när sändningen från Oslo och Eurovision Song Contest är över.
  Carolina Norén och Björn Kjellman sänder direkt i P4 med start klockan 21.00 och guidar genom hela kvällen.
  Och du som lyssnar - är det rätt låtar som gått vidare till finalen? Och blir det rätt låt som vinner...

 • Hör hur Sveriges kommentatorer resonerar inför kvällen. Björn Kjellman, Christine Melzer, Edward af Sillén och Carolina Norén talar ut!

 • Tre svenskar - och en irländare - står bakom Irlands bidrag, Lina Eriksson, Mårten Eriksson, Jonas Gladnikoff och Niall Mooney har skrivit låten It's for You som sjungs av Niamh Kavanagh.
  Carolina Norén träffade henne i bussen efter andra semifinalen där Niamh och Irland var en av tio länder som gick vidare till finalen

  Fler svenskar som finns bakom andra länders bidrag är Fredrik Kempe. Han har varit med och skrivit Norges bidrag, My Heart is Yours

  Trion Thomas G:son,Henrik Sethson och Erik Bernholm står bakom Danmarks bidrag, In This Moment:

 • semifinal 2

  För första gången är Sverige inte med när finalen av Eurovision Song Contest avgörs på lördag.
  Spänningen var stor när sista kuvertet öppnades -men det blev Danmark som tog tionde och sista platsen till finalen. Övriga länder  som gick vidare är Georgien, Ukraina, Turkiet, Israel, Irland, Cypern, Azerbaijan, Rumänien och Armenien.

 • Semifinal 2

  Samma antal länder som i första semifinalen - sjutton stycken - ska efter den här kvällen bli tio. De är då klara för finalen på lördag.

  Förutom Sverige och Anna Bergendahl är det Armenien, Azerbaijan, Bulgarien, Cypern, Danmark, Georgien, Holland, Irland, Israel, Kroatien, Litauen, Rumänien, Schweiz, Slovenien,  Turkiet och Ukraina som står på scenen.

  Carolina Norén och Björn Kjellman sänder direkt från Oslo  och om du tycker något om det du hör eller ser - vill vi gärna ha din kommentar!

  P4 kl 21.03

 • Carolinas blogg

  Då har det officiella startskottet gått för årets Eurovision Song Contest i Norge. Oslos borgmästare bjöd nämligen på söndagkvällen in till kalas i stadshuset och alla deltagande länder slöt upp och ville visa upp sig.

  Jag tror att det kan gå riktigt bra för Sverige, Anna har gått från att inte få så mycket uppmärksamhet – till att ha imponerat på internationell press efter sina repetitioner. Eller som Christer Björkman uttryckte det, från "underdog" till begynnande favorit.

  Men - jag vet- och jag nästan hör hur ni suckar därhemma i stugorna – så går ju snacket varje år….. Men låt mig säga så här – mitt insidertips är att det blir en tjej som vinner i år. Det känns som att det är tjejjernas år i år – och varför skulle då inte vår Anna kunna vara en bra kandidat?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista