• Urskogen Arvliden blev en symbolskog som visade hur svenska staten misskötte sina skogar. Det säger Patrik Eriksson, från Greenpeace som själv var en av aktivisterna som räddade Arvliden för 15 år sedan. Kampen om Arvliden 1998 ledde till att de statliga skogarna började inventeras.  

 • P4 Dokumentär

  Martin Holmgren, 82 år i Åbacka, Sorsele är en äventyrlig man som ibland tar stora risker. Han lever sitt liv fullt ut och kommer nog att dö med stövlarna på. När ska man sluta leva som alltid har gjort?

  Har du en äventyrlig äldre förälder?

 • Ikväll spelar Skellefteå AIK mot Luleå i den tredje SM-final matchen i bäst av sju. Vi befinner oss vid arenan i Skellefteå för att ta reda på hur stämningen är. Hur många har slutspelsskägg och hur ser slutspelsnaglar ut?

 • Bureå

  Förra helgen kollapsade Bureås fotbollsspelare Morris Lewis under en match vid Domarcupen i Skellefteå. Lewis var okontaktbar i flera minuter, och fick hjärt och lungräddning på planen innan han fördes till sjukhus. Nu är han hemma igen och är tacksam för att hans liv gick att rädda.

 • Umeå

  Under 2013 har kommunen underhållit 229 hundrastkärl, med tillsyn och tömning en gång i veckan. Det till en kostnad av cirka 800 000 kronor visar en nyligen gjord kostnadsuppskattning från kommunen.

 • Ishockey

  Snart är det dags för SM-final mellan Skellefteå AIK och Luleå Hockey. Men känns det verkligen som ett norrlandsderby? Det verkar som Skellefteå AIK iallafall mest tänker på Björklöven när det gäller om derby. Vad tycker du? Ring Publik-Pia dB 090-17 17 72

  Derbykänsla mellan Skellefteå AIK och Luleå Hockey?

 • arbetsmarknad

  I lågkonjunkturens och finanskrisens spår har klimatet på arbetsmarknaden hårdnat ordentligt - men allt är inte nattsvart.

  Här i norr skriker gruvnäringen efter arbetskraft som eftersöks såväl inom som utom landets gränser.

 • Kritik mot Storumanpolitiker

  De två skidorterna Hemavan och Tärnaby utvecklas åt helt olika håll. Kommunpolitikerna får kritik för att vara passiva i fjällbyarna. Turismföretagaren Stig Strand efterlyser långsiktiga planer. Kommunalrådet i Storuman Tomas Mörtsell (C) svarar på kritiken och ger sin syn på utvecklingen i Tärnaby.

 • Tisdag 9 april 2013

  Ett gäng glada musikelever från Tegs centralskola tog plats på scenen i stora studion idag. Det var klassen 8D MU som är 14-15 år gamla. 

  Tekniker: Björn Nitzler och Bo Andersin
  Programledare: Olov Antonsson 

 • 500 jobb står på spel vid Volvo Lastvagnars fabrik i Umeå när monteringen ska utredas ännu en gång. Det som väcker oro bland anställda är om all montering ska flyttas till Göteborg. Jan-Olov Carlsson ordförande i Metallfacket på Volvo Lastvagnar i Umeå tycker Volvo beter sig girigt.

 • Umeåforskare:

  Det är fortfarande mycket ojämställt i de svenska hemmen och ojämställda par mår psykiskt sämre än jämställda, det visar Lisa Harrysson i sin avhandling vid Umeå Universitet. 

  Tror du det någonsin kommer bli rättvist mellan män och kvinnor i hemmet?

 • Vindeln

  De gamla på ett äldreboende i Vindeln får vänta alltför länge mellan måltiderna. Det anser i alla fall Socialstyrelsen som nu riktar kritik mot äldreboendet Älvbacken. De gamla kan få vänta upp till 17 timmar från dagens sista måltid till frukosten dagen därpå. Christer Lundgren (C), ordförande i Socialnämnden i Vindeln, förstår inte hur Socialstyrelsen har räknat.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista