• Dagens dumma fråga

  Oroliga Sandra mailade oss efter att ha blivit skrämd av en polare. Det handlar om ägg och vi ringde till Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare på branschorganisationen Svenska ägg för att ta reda på svaret till dagens dumma fråga!

  Vi fick lära oss hur ett ägg blir till, vad äggulan egentligen är och vad gör tuppen i gruppen? Lyssna du också:

  Har du precis som "oroliga Sandra" en dum fråga som inte är så dum egentligen? En fråga du mer fått skratt för än svar på? Maila oss på dingata@sverigesradio.se så hittar vi någon som vet svaret!

 • Dagens dumma fråga

  Vår lyssnare Hernandez har länge klurat på vilken dum fråga han skulle be oss hitta svaret till. En dag efter strandhäng blev han och hans polare stoppade av polisen och Hernandez började fundera vad som hade hänt om de hade haft något olagligt i bilen - vem hade fått ansvaret?

  Lyssna på hans mejl! Och så klart svaret! Vi ringde upp Linda Pleym, informatör för polisområde Malmö för att ta reda på hur det ligger till. Samtidigt passade vi på att fråga om Jay-Z:s line från "99 Problems" även gäller i Sverige...

  Har du också en dum fråga? Den är antagligen inte så dum egentligen men det är en fråga du aldrig fått svar på. Vi hittar svaret åt dig! Maila oss på dingata@sverigesradio.se

 • Dagens dumma fråga

  Det finns frågor som kan låta dumma, men som aldrig fått ett riktigt bra svar. Vi tar reda på svaret som du aldrig fått! Maila oss på dingata@sverigesradio.se. Det har lyssnaren F gjort:

  Hej Din Gata
  Jag undrar en sak, alla säger att kameran lägger på ca 5 kg.. så man ser tjockare ut.. är det sant? Om inte vf ser man alltid större ut på bild eller film?
  Kramiz
  F

  Vi ringde upp filmaren Sebastian Piñero som fick svara på frågan, lyssna på klippet för att få svar...

  /Cynthia & Danina

 • God Morronshowen kl7-9

  Dagens dumma fråga kunde besvaras av Radivoj Papic gruppledare på gatumarksövervakningen Parkering Malmö. Checka ut :

 • God Morronshowen kl7-9

  Skicka du oxå in dina dumma frågor så letar vi upp en expert som besvarar dom live i radio. Dingata@sverigesradio.se  Imorse ringde vi upp Tomas, högerbacken i Hyllie Ik lyssna här :

 • Dagens dumma fråga

  Dagens dumma fråga kom från en lyssnare som undrade varför alla mobil nr börjar med 07. Vi ringde upp Bo Martinsson på Post  och Telestyrelsen för att få expert hjälp,checka ut:

 • Dagens dumma fråga

  Du kanske inte har tänkt på detta, men vår lyssnare Tango har. Han mailade oss och undrade varför boxningsringen inte är rund. Vi ringde upp en kille som vet. Igor, boxas själv och lär andra och har dessutom jobbat med världsmästaren Armand Kranjc.

  Han tog oss way back, före Kristus och berättade boxningens historia. Där någonstans hittade vi svaret på mysteriet med ringen. Checka:

  Har du också en "dum fråga" - som egentligen är ganska smart och som du aldrig fått reda på svaret på. Vi hjälper dig. Maila oss på dingata@sverigesradio.se

 • Dagens dumma fråga

  Den här veckan tar vi reda på svaret på en fråga som Rebecka mailat in på dingata@sverigesradio.se. Det kan du också göra! Maila oss alla dumma frågor som du alltid undrat över men aldrig fått svar på.

  Vi ringde upp frisören Melissa Herera för att ta reda på veckans svar. Lyssna:

 • Dagens dumma fråga

  Anton hörde av sig till oss med "Dagens dumma fråga". Det kan du också göra genom att maila oss på dingata@sverigesradio.se

  I dag frågade vi alltså hur det går ihop att myndigheten som ska se till att det finns konkurrens är helt ensam om sitt uppdrag? Vi ringde Jimmy Dominius, presschef på Konkurrensverket och fick veta att vi hade fel. Och även lite om asfalts-kartellen...

 • Dagens dumma fråga

  Vi fick in en "dum fråga" till dingata@sverigesradio.se

  Den var inte så dum egentligen... Senaste tidens stora snackis har ju varit Tupacs hologram på festivalen Coachella i Kalifornien. Hur funkar den här tekniken egentligen? Vi hittade någon som verkligen var på plats in real life. Christoffer Silverberg berättar om upplevelsen och hur publiken reagerade:

  Alla var inte helt medvetna om hologrammet. Nu undrar vi hur många fler artister som kommer "återuppstå". Left Eye i TLC har också nyligen synts som hologram, tio år efter hon dog i en bilolycka. Har du också en dum fråga? Vi tar reda på svaret åt dig! Bara maila oss!

 • Dagens dumma fråga

  I förra veckan stod vi i studion och tänkte att vi inte riktigt fattade det här med börsen, konjukturer och så aktier. Vadå, har man de i en riktigt portfölj? I dag tog vi reda på lite mer och ringde Britta Lena Ekström på ekonomigruppen på Ekot. Hör hur hon bryter ner det åt oss:

  Har du också en "dum" fråga som du aldrig fått svar på. Vi hjälper dig! Maila oss på dingata@sverigesradio.se

 • Dagens dumma fråga

  Hej DinGata , jag har hört att det inte finns ett ända ord i det engelska språket som rimmar med "Month", stämmer det?

  Låtskrivaren /artisten J-son var med på telefon å hjälpte oss med svaret:

   Maila in dina dumma frågor så hittar vi en expert som kan besvara, fett va?

  Dingata@sverigesradio.se

  Mvh Dejaaay Juan Havana

 • Dagens dumma fråga

  Middagen är klar och serverad. Du har ätit. Du är mätt. Ändå en känsla av att något saknas. Något som sätter pricken över I:et, körsbäret på grädden, grädden på moset? Sötsuget gör sig påmint även efter den bästa av måltider. Varför?

  Vi ringde dietisten Gunilla Wilsten för att ta reda på svaret. Det handlar om balans. Men vi fick också en liten historielektion. Maila din "dumma fråga" till oss på dingata@sverigesradio.se så gör vi vårt bästa för att hitta någon som svarar!
  /Danina

 • Dagens dumma fråga

  Imorse snackade vi med en mekaniker Fernando Cardemil , som hjälpte oss besvara dagens dumma fråga! Checka ut å bli klokare:

  Skicka du oxå in dina frågor som ingen annan har reflekterat kring men som alla undrar ändå över, frågan som du går runt å grubblar på fixar vi  svaret till! Maila in på dingata@sverigesradio.se

  mvh / Dejaay Juan Havana

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista