#pallapolitik

Allt Din Gata gör om val 2014. 

 • Valet 2014

  Helgen börjar närma sig och ett stort val står runt hörnet och väntar. Fredagspanelen som idag består av Lina, Warsan, Ayanle och Lisa diskuterar varför det är viktigt att utnyttja sin rösträtt, samt vilka typer av frågor de brinner för. 

 • Valet 2014

  Det är dags för "Ball eller bull". Vilma och Mattias får ett par påståenden som de ska ta ställning till. Ska vi ha ett mångkulturellt Sverige? Ska eleverna få betyg från årskurs fyra? Och hur är tryggheten i Malmö?

 • Valet 2014

  Katarina är 21 år gammal och har sökt alla olika typer av boenden, men aldrig fått en lägenhet. För tillfället bor hemma hos sin pappa där hon får dela rum med sin lillebror. Hon undrar varför det kostar att söka lägenheter när det dessutom råder bostadsbrist? Hör vad Vilma Bolding från Ung vänster Skåne och Mattias Grängzell från KD Malmö svarar henne. 

 • Valet 2014

  Katarina är 21 år gammal och har sökt bostad i Malmö i två år, men inte fått napp. För tillfället bor hon hemma hos sin pappa och delar rum med sig 16-åriga lillebror. Förutom att det råder bostadsbrist så plockar många ut avgifter för att få söka lägenheter. Ska det verkligen behöva vara så?

 • Valet 2014

  Angelika och Josefin får ett par påståenden som de ska ta ställning till. Jajamen, det har blivit dags för Din Gatas klassiska "Ball eller bull". Vad tycker Sverigedemokraterna och Folkpartiet om ett mångkulturellt Sverige? Bör alla som vill bli medborgare först kunna svenska? Och ska Malmö investera i en Zlatanstaty? 

 • Valet 2014

  Mimi är 18 år gammal och kommer ursprungligen från Somalia, men hon flyttade till Saudiarabien för att försörja sin familj. Där var hon papperslös och fick inte den lön hon skulle ha, så efter ett tag hjälpte hennes bror henne att komma till Sverige. Nu oroar hon sig över hur det blir för andra som vill komma till Sverige. Hur bestämmer de vilka som får stanna?

 • Valet 2014

  Din gatas valsatsning fortsätter rulla på. Denna gång har vi med oss Angelika Bengtsson, distriktsordförande för SDU Malmö och Josefine Temrell, förbundstyrelseledamot LUF. Dagens huvudtema är integration. Hur ska Sveriges flyktingpolitik se ut? Vi får träffa 18-åriga Mimi som nyligen kommit till Sverige och hon har en fråga till politikerna. Dessutom får politikerna svara rakt på sak i  "Ball eller bull". 

   

 • Valet 2014

  Hur kändes det för Mari, Suzan, Juan, Mona, Hussni, Danina och Steph när de gjorde det för första gången? Vart var de? Hur gick tankarna innan? Och var det så bra som de trodde? 

 • Valet 2014

  Niels från Centerpartiets ungdomsförbund och Sara, språkrör för Grön Ungdom Syd, tar ställning i ett par påståenden. Jajamen, det har blivit dags för "Ball eller bull?". Ska brottslingar straffas hårdare? Ska alla kommuner ta emot flyktingar? Ska cannabis legaliseras? Hör deras svar. 

 • Valet 2014

  Det är många elever som känner sig stressade över det nya betygssystemet som infördes år 2011. Istället för MVG till G infördes A till F. Systemet har fått kritik från många olika håll och Talha, Abdullahi och Ziad tycker att de nya betygen bäddar för misslyckande. 

 • Valet 2014

  Om partierna var en stadsdel i Malmö, vilken stadsdel hade de varit då och varför? Din Gatas valreporter Raluca Dintica har gett sig ut på gatorna och ställt frågan till unga Malmöbor. Lyssna på vad Himla 19, Al 21, Ali 16, Elin 15, Koshin 20 och Nicole 20 år tycker. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista