• Thanos Fotas började med standup redan 2009, men det är först i år som han sparkat igång karriären på riktigt. I höst kör han sin första egna show, och Hamza träffade honom för att snacka lite om varför han började med standup, och hur hanterar sin publik. 

 • Bild på Finess som sitter i en soffa

  Han har varit förband åt Freddie Gibbs, tolkat klassikern Stad i ljus i tv-programmet Lyckliga Gatan, och är aktuell med sin nya EP Allt har sitt pris. Hamza träffade Finess, för att prata om den glorifierade bilden av kriminalitet som ofta hörs i raptexter, och om vilken typ av förebild han stävar efter att vara. 

 • Movits, aktuella med nya singeln Självantänd, är nyligen hemkomna från en Europaturné med riktigt högt tempo och massor av spelningar. Hamza har träffat Johan Rensfeldt, en av grabbarna i gruppen, för att snacka om turnélivet. Hur fördriver man tiden på vägen som bäst? Och vad är det bästa med att turnera?

 • 2001 och 2002 blev han svensk mästare i Poetry Slam, och 2003 var han en av Sveriges Radios Sommarpratare. Hamza har träffat poeten och artisten Daniel Boyacioglu, för att prata om hans kommande boksläpp och hur han ser på främlingsfientligheten i Sverige. 

 • Bild på Robin Bengtsson

  2008 kom Robin Bengtsson trea i Idol. När han åkte ut återvände han hem till Svenljunga utan plan eller vidare hopp om en karriär i musikbranschen. Efter flera års kämpande är han nu tillbaka i de stora sammanhangen när han på lördag tävlar i finalen i Melodifestivalen. Om han får gissa blir det dock inte hans bidrag som vinner...

 • Bild på Ison och Fille i P3 Din Gatas Studio.

  Hamza bestämde sig för att lära känna Ison och Fille lite bättre, och styrde upp ett quiz. Vem får skriva om flest rader när de sitter och gör musik? Och vem är egentligen mest hiphop?  

 • Bild på Julia Adams.

  Hon ingick i duon Little Marbles, som bland annat hade en hit med låten ”Jag hoppar & trampar på ditt hjärta”. För Hamza berättar Julia Adams om hopplösheten hon kände efter duons uppbrott, och hur hon fick tillbaka gnistan med hjälp av sin nya producent. 

 • Rapparen Gee Dixon. Foto: Hamza Ftouni/SR

  Gee Dixon är rapparen från Stockholmsförorten Flemingsberg, som sakta men säkert börjat etablera sig på den svenska hiphopscenen. 2014 deltog han i första säsongen av Lyckliga gatan, och året därpå släppte han EP:n Dimman. Hamza har träffat honom för att prata om hans syn på det pågående gatuvåldet, och soundet i hans musik. 

 • Amr Badr är producent och låtskrivare, och jobbar med namn som Leslie och Cherrie. För ett tag sedan satt han i studion med Norlie & KKV, och skapade det som skulle bli 2015 års stora svenska hit: Ingen annan rör mig som du. Men något hände som kunde lett till att låten aldrig släppts. Här berättar han historien bakom låten. 

 • Bild på författaren Patrik Lundberg. Foto: Hamza Ftouni/SR

  Sugen på att skriva en bok men vet inte hur du ska börja? Hamza stämde träff med journalisten och författaren Patrik Lundberg som berättade hur han lägger upp sitt arbete. Dessutom delade han med sig av sina bästa tips för nyblivna författare, och så avslöjade han sitt lite udda tillvägagångssätt för att hindra sig själv från att lämna skrivbordet när han har satt sig ner för att jobba.

 • Bild på artisten Pato Pooh. Foto: Hamza Ftouni/SR

  Pato Pooh är rapparen från Stockholm som hamnade på hiphop-kartan efter sin hit Follow me med Adam Tensta. För några år sedan genomgick han en gastric bypass, och har sedan dess gått ner massor i vikt. Hamza satte sig ner med honom och pratade om livet efter operationen, samt för- och nackdelarna den medförde. 

 • Hamza träffade Ken Ring. Bild: Mustafa Hussein

  För ett tag sedan lämnade Ken Ring skivbolagsgiganten Universal och satsade på att ge ut all sin musik själv. Idag har han ett eget skivbolag där han har signat artister som Keya och TNT. Hamza träffade Ken för att snacka om musikbranschen, och om varför han valde att gå sin egen väg. 

 • Alltid leenden med Seianbo Sey! // Foto: Sindri Jonsson

  Arenor, internationella tv-program och de stora festivalerna. Där hittar du Seinabo Sey som sakta men säkert erövrar världen med sin röst. Hamza träffade upp henne i Malmö och pratade om hennes vistelse i USA bland annat men även om minnesvärda sessions!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista