• I slutet av 80-talet startade producenten Marley Marl The Juice Crew. Detta tunga hiphopkollektiv bestod  bl.a av rapparna  MC Shan, Kool G Rap och Roxanne Shante. Gruppen som snabbt utökades med medlemmar som Craig G, blev känd i battlekretsar. Men det som verkligen satte Juice Crew på kartan var 1988:s The Symphony som än idag betraktas vara den ultimata grupplåten. När Juan Havana hörde att Craig G skulle spela i Malmö var han tvungen att ta sig dit med en mick.

 • Bild på DJ Maseo.

  I helgen var ingen mindre än DJ Maseo från gruppen De La Soul på besök i Malmö för en DJ-spelning. Juan Havana passade på att hänga med honom för att snacka lite om karriären, gruppen och om det han var i Malmö för att göra- nämligen spela skivor. Hur reagerar en levande legend när någon önskar låtar på klubben?  

 • Bild på Dee Escobar och Mariah Jasmine som jobbar som managers för olika artister. Foto: Juan Havana/SR

  Vi på P3 Din Gata är vana vid att ha artister i studion, men hur går arrangemanget kring ett sådant besök till egentligen? Juan blev nyfiken och bjöd in Dee Escobar och Mariah Jasmine som jobbar som managers för en rad olika artister, och frågade dem om jobbet och om de ibland kan känna sig som en extramamma till artisterna.

 • Han är en levande hiphop-legend, som kanske mest är känd för sin mixtape-serie The Piece Maker  och konceptet att klämma in 50 stycken rappare på en och samma skiva. Producenten, dj:n och radioprofilen Tony Touch är en av branschens mest respekterade och Juan Havana träffade honom inför hans spelning i Malmö. 

 • Bild på Alexandra Djokic, Hanna Trione, Sara Dezayi, Magdalena von Jessen, Micke Jenssen, Nelie Yekta och Elliot Malmenborg. Foto. Juan Havana/SR
  Ordet på gatan med Juan Havana

  Dödsmetall, pop, hiphop eller R&B.. Alla tycker vi olika, men vad är det egentligen som går hem hos malmöiterna just nu? Och är det hörlurar eller högtalare som gäller?  Juan blev nyfiken på vad för rutiner folket på stan har när det kommer till musik, och gick helt enkelt ut och frågade dem!

 • Tänk dig att byta kropp med en annan person. Hur skulle det kännas? Juan fick chansen att prova, genom det nya virtuella experimentet body swap, som går ut på att man tar på sig ett par avancerade glasögon som gör att man ser världen ur en annan människas perspektiv.

 • Olivia Wiedow, NIklas Örnberg, Ibrahim Al-Timimi och Manal Abdo. Foto: Juan Havana/SR
  Ordet på gatan med Juan Havana

  60 miljoner människor är på flykt i världen, och många av dem söker sig till EU, och Sverige. På vilket sätt engagerar sig Malmöiterna i frågan? Juan tog sig ut för att se vad folket på stan gör för att hjälpa de som är på flykt.

 • Vad hade fått dig att lämna den här stan? Malin Olsson, Matilda, Matildha Persson, Izabelle Zlatevski och Khader Touhami fick frågan! Foto: Juan Havana/SR
  Ordet på gatan med Juan Havana

  Jobb, kärlek, för mycket kriminalitet eller kanske lägenhet på annan ort? Juan tog en promenad på stan för att se hur starka Malmöiternas band till hemstaden är.

 • Ordet på gatan med Juan Havana

  Prova att säga Skåne eller Öresund på engelska? Det kanske inte klingar så himla bra som varumärke. Om vi ska marknadsföra oss internationellt och locka hit turister så heter vi nu Greater Copenhagen. Blir Skåne återigen danskt? Vad tycker Malmöiterna om namnbytet? Kommer det nya namnet att hjälpa oss att nå ut till andra kontinenter?

 • Gabriel, Nikolaj, My, Nelly, Awa, Emese, Rodrigo, Bassel, Orest, och Zandra. Foto: Juan Havana/SR
  Ordet på gatan med Juan Havana

  Visst kan det lukta lite märkligt i Malmö ibland? Juan Havana blev nyfiken på om det är fler som känner stanken, och tog en tur i vårvädret för att se vad Malmöiterna tycker om dofterna staden bjuder på. 

 • DJ Juan Havana håller i DJ-showen den sista fredagen varje månad. Foto: Stephanie Londéz/SR
  DJ-show
  Här hittar du hela låtlistan

  Den här gången har vår resident DJ Juan Havana bäddat upp med en massa fet r'n'b från förr. Du hör bland andra Mary J Blige, Jodeci & Horace Brown. Dessutom bjuder han på heta reggaeton-låtar och en hel del hiphop.

 • Lina, Worod, Meliss, Vidar, Erika och Emma snackar med Juan Havana om sömnbrist. Foto: Juan Havana/SR
  Ordet på gatan med Juan Havana

  Ett forskarteam från Lunds universitet har fastställt att tidiga morgnar för tonåringar försämrar studieresultaten och påverkar deras hälsa negativt. Nu föreslår de att skoldagarna ska börja en timme senare. Vad tycker Malmös unga om detta? Juan Havana kollade läget på stan.

 • DJ-show
  Här hittar du hela låtlistan

  Han blev rankad som 1990-talets mest framgångsrika manliga R&B-artist. Ikväll hyllar DJ Juan Havana Robert Sylvester Kelly med en hel timme R. Kelly special! Det blir även en del nytt med bland andra Kendrick Lamar och Ma Barker, The Dogg Pound och Fashawn.

 • Ordet på gatan med Juan Havana

  Ison och Fille är aktuella i Malmö. Juan Havana tog sig ut på stan med en bild på duon för att se om Malmöborna vet vilka de är.

 • DJ Juan Havana i profil, pekar "number one" med handen. Foto: Stephanie Londéz/SR
  DJ-show fredag 22-00
  Här hittar du hela låtlistan

  Vår resident bjuder på mycket ny musik med fokus på reggaeton och hiphop, som vanligt. Du hör bland annat nya låtar från Fashawn, CyHi The Prynce och Willie The Kid.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista