Teknik-Patas fora

Här hittar du alla Patas blogginlägg.

 • 4:00 min

  Teknik-Pata med vänner ger handfasta tips till alla tjejer och killar som vill rigga.

 • Som många vet startar Drakens år i Kina idag, den 23/1. Inte lika många känner till att det första "drakåret" gick av stapeln så sent som 1994, någon vecka efter att Final Fantasy VI släpptes. SNES-liret blev jättestort i Kina och framför allt kommunistpartiets toppar satt uppe många nätter och försökte steka slutbossen Kefka (that dark minister of crazyness). Men den allra största utmaningen i spelet stod de åtta drakarna för! Det är ett fascinerande gäng ödlor som verkligen fick partipamparna i Kina att gå i gång på alla cylindrar. Beslutet att ge drakarna ett eget år togs snabbt och smidigt av VU utan omröstning bland partimedlemmarna.

  Här är en kort genomgång av de åtta:

  Röda Draken - Rolig, diplomatisk, socialt kompetent, en slags drakarnas motsvarighet till Jan Eliasson.

  Isdraken - Slarvig och disträ, glömmer ibland att duscha. Måste ofta tas om hand.

  Gulddraken - Köpte choklad och ostbågar för allt sitt guld. Blev tjock.

  Dödskalledraken - Professorn i gänget. En vandrande wikipedia med fokus på idrottspsykologi.

  Stormdraken - Ironiker från topp till tå. Är egentligen lugn som en filbunke.

  Heliga Draken - Kontroversiell. Lever enligt ett hopkok av zenfilosofi och konfucianism.

  Jorddraken - Potatisnäsa och lite av en jultomte. Omtyckt av alla.

  Blå Draken - Periodare. Men trots det en kul kille att ha i laget.

  //Teknik-Pata, med hopp om att ha bidragit med lite folkbildning.

 • Hör upp! Jag och Linus har tittat på Mad Men två veckor i sträck och vill nu gå ultra-retro! Vi behöver få tag på en PDP-1:a från 1960 så att vi kan lira "Spacewar!". Någon som har en burk hemma som är till salu? Det är främst den cirkelformade skärmen som hägrar, förutom själva spelet då… Ska visst handla om krig och gå ut på att "skjuta ner sin motståndares rymdskepp". Mumma!!!

  //Teknik-Pata

 • Ni har väl läst Teknik-Patas eget Scum-manifest!? Det är kort men kärnfullt:

  "Alla som föredrar Dragon Quest framför Final Fantasy är okreativa, illaluktande, rentav onda, submänskliga varelser, mer anskrämliga än Cagnazzo. De förtjänar att bli förvandlade till en imp av Kefka eller Scarmiglione."

  (S)ällskapet för( C)learing av (U)nderliga (M)onster, grundat av T-Pata Pejby 1997

 • Häng med på ditt livs bästa chartrade bussresa. Linus, Lagge och jag garanterar extra plats för stora datorer, gratis wlan och obegränsade mängder Joltarix (vår egen variant av Jolt). Väl framme på Dreamhack är vi kvar i bussen för att gemensamt reda ut eventuella sladdhärvor, samla burkar och slänga pizzakartonger i den inbyggda avfallscontainern som är belägen i mitten av bussen, nära toaletten. Observera att vi inte gör "stora usch" ombord, däremot är "lilla bu" ok.

  Väl mött!

  //Teknik-Pata

 • Nu är vi färdiga! Linus, Lagge och jag har spelat Zelda tre dygn i sträck. Vi hann beta av följande titlar och klarade som vanligt alla liren på en gubbe:

  1. Twilight Princess

  2. Ocarina of Time

  3. Majora's Mask

  4. Wind Waker

  5. A Link to the Past

  6. The Legend of Zelda

  7. Link's Awakening

  8. The Minish Cap

  9. Oracle of Seasons (Vi sket i Ages)

  10. Spirit Tracks

  11. Adventure of Link

  12. Four Swords

  13. Phantom Hourglass

  14. Four Swords Adventures

  15. Skyward Sword

  Adventure of Link var svårast eftersom Linus stash med Jolt från 1996 tog slut precis innan vi poppade in kassetten i ds-sloten. Men vi klara't på ren djävulskap!

  //TP

 • Jag satt härom kvällen med far min framför LED:en. Tänkte vi sku'  gå igenom grunderna i Super Mario 3 till 8-bitars, Final Fantasy 5 till Snes och Barbarian till Amiga. Varför? För att farsgubben skulle fatta lite mer om vem jag är som person och vad som gjort mig till den människa jag är; far-son bonding om ni förstår vad jag menar. Problemet var bara att han inte verkade förstå själva grunden i konceptet tv-spel. Farsan ställde nämligen följande fråga en bit in på kvällen:

  "Är det här en speciell kanal i digitalboxen, där de tecknade filmerna visas från sidan med dålig framrate och blippetiblopp-ljud?"

  Det verkar vara en avgrund mellan oss, åtminstone när det kommer till meningen med livet. Antar att han är för gammal för att förstå. Tur att jag fick ett "Luntenni" (Nintendo uttalat av en tvååring) när jag var knodd! Annars hade jag varit schteekt.

  //T-Pata

 • Det som alla ni inbitna gamers redan visste är nu officiellt. Pataspelet är gamingvärldens stabilaste spel genom tiderna, enligt anonyma källor. Vad är hemligheten? Utan att avslöja för mycket kan jag väl återupprepa Linus mantra: 

  "Schteek kod, schteek kod, schteek kod. Och när du schteekt färdigt schteeker du lite till."

  Med andra ord: Du vinner ingenting med komplicerade korsreferenser och C++ mumbo jumbo. Håll det enkelt, håll det rent. Du vill ha en värld av happy gamers där ute, som grabbarna på bilden. Visst håller ni med?

  //T-Pata

  P.S. Passa på att spela Pataspelet här nedanför! Du lär inte ångra dig... D.S.

 • 0:57 min

  Räddningen för alla gamers som inte hinner laga mat. Få hemleverans!

 • Tjena,

  Här är tredje filmen från våra hoods i Finspång. Häng med när vi letar nytt LAN-hus. /T-Pata

  Missa inte heller dom andra filmerna:

 • Tjena,

  Här är andra delen i serien om våra ungdomshoods i Finspång. Kolla in när Lagge visar gamla graffitisynder. /T-Pata

 • Tjena!

  Här är första delen i en miniserie där jag, Linus och Lagge visar Finspång från framsidan och berättar om den tid som flytt. Titta och sprid! Fler filmer coming up!

  //T-P

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista